Είναι αστείοι οι όψιμοι …διώκτες της διαφθοράς: Όταν υπηρετείς τους διεφθαρμένους και τους καλύπτεις, και σένα η θέση σου πρέπει να είναι στη φυλακή…

FILE PHOTO: Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το τέλος της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Έχουν μεγάλη πλάκα οι όψιμοι διώκτες της διαφθοράς. Τους βλέπουμε να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και σκάμε στα γέλια, αν και τους αξίζει να αρχίσουμε να δημοσιεύουμε τα ονόματά τους.

Διότι έχουν υπηρετήσει πολιτικούς ύποπτους για διαφθορά και έρχονται τώρα να μας κουνούν το δάκτυλο. Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Είναι η άποψη μου, χωρίς βέβαια να το γενικεύω, αντίθετα θα το εξειδικεύσω: Όταν ένας άνθρωπος παίρνει το ρίσκο να υπηρετήσει πολιτικούς, πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να βρεθεί στο δικαστήριο, ακόμα και στη φυλακή. Όχι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Αναφέρομαι στις σοβαρές χώρες. Διότι για ένα μισθό εξαναγκάζονται να σιωπούν, αλλά και να γίνονται και γιουσουφάκια. Πολλά τα παραδείγματα. Ομιλώ για τους λεγόμενους “ταμίες” -και όχι μόνο- των πολιτικών.

Όταν λοιπόν, υπηρετεί κάποιος ένα Πρόεδρο, ένα υπουργό, ένα πολιτικό αρχηγό και πάει λέγοντας, και όταν μένει πιστός σ’ αυτούς επειδή πληρώνεται ένα μισθό, ΔΕΝ δικαιούται να το παίζει αδιάφθορος. Ξεχάστε το. ΟΧΙ. Και δεν πρέπει οι εισαγγελείς και οι δικαστές να επιβραβεύουν κάποιους τύπους επειδή βλέπουν το φως, όταν οι πολιτικοί τους σουτάρουν.

Επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν αφορά όλους τους πολίτες που υπηρετούν τους πολιτικούς. Η δημόσια υπηρεσία, το κράτος, συνεχίζει να αντέχει διότι αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις τους. Απ’ εκεί και πέρα έχουμε αυτούς που ζητούν και έχουμε και αυτούς που εκβιάζουν για να πάρουν τις μίζες τους.

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Άναψε “πράσινo φως” η Αθήνα για την έκδοση στην Τουρκία πολέμιου και πρώην φίλου του Ερντογάν; Οι Γερμανοί ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα υποκλίθηκε στο “νεοσουλτάνο”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: