Άναψε “πράσινo φως” η Αθήνα για την έκδοση στην Τουρκία πολέμιου και πρώην φίλου του Ερντογάν; Οι Γερμανοί ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα υποκλίθηκε στο “νεοσουλτάνο”

FILE PHOTO: epa11166207 Islamist Turkish President Recep Tayyip Erdogan (back-R) and Azerbaijani President Ilham Aliyev (back-L) reviewing the honor guard during a welcome ceremony at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, 19 February 2024. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT




Ο δημοσιογράφος Erkan Pehlivan αναφέρεται στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau, στην υπόθεση του Ali Yesildag, πρώην συντρόφου του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan), ο οποίος διέφυγε στην Ελλάδα.

Ωστόσο ο Άρειος Πάγος την περασμένη Τετάρτη αποφάσισε την έκδοσή του στην Τουρκία, όπως επισημαίνει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Καθημερινής.

Η Frankfurter Rundschau διευκρινίζει ότι απομένει η συναίνεση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση του Yesildag, για τον οποίο υπήρχε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις κατηγορίες που έχει διατυπώσει σε βάρος του Τούρκου Προέδρου και της οικογενείας του ο άλλοτε πολιτικός του σύντροφος, εστιάζοντας στον ισχυρισμό του ότι ο πλούτος της οικογένειας Erdogan προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχολιάζει ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου προκαλεί αντιδράσεις στην Ελλάδα, διότι το αίτημα έκδοσης του Yesildag προφανώς έχει πολιτικά κίνητρα, παρόλα αυτά το ανώτατο δικαστήριο της χώρας ανταποκρίθηκε.

Ο Pehlivan υπενθυμίζει ότι στις 31 Μαρτίου επίκεινται δημοτικές εκλογές στην Τουρκία και δεν συμφέρει τον Erdogan να κυκλοφορούν αρνητικές ειδήσεις για τον ίδιο, ενώ ο Τούρκος δημοσιογράφος Cevheri Güven, που ζει εξόριστος στη Γερμανία, δηλώνει στην Frankfurter Rundschau τα εξής:

«Γνωρίζω ότι ο Erdogan κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα ζήτησε προσωπικά την έκδοση του Ali Yesildag. Ο ισχυρισμός ότι δεν έχει εκτίσει πλήρως την ποινή του για το αδίκημα που διέπραξε το 1987 είναι κωμικός, αλλά η συμμετοχή μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή την κωμωδία είναι δραματική».

Εφόσον εκδοθεί στην Τουρκία, τον περιμένουν βασανιστήρια και ποινή ισόβιας κάθειρξης και «προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για αυτό, έχει ήδη εκκινήσει εισαγγελική έρευνα εναντίον του, εναντίον της συζύγου του και ενός συνεργάτη του για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση».

«Σε βάρος της συζύγου του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και ο συνεργάτης του συνελήφθη και κρατείται στη φυλακή», επισημαίνει ο Cevheri Güven, ο δημοσιογράφος στον οποίο ο Yesildag είχε στείλει τα επίμαχα βίντεο για τον Erdogan, προκειμένου να τα δημοσιεύσει στο κανάλι του στο YouTube.

Τίτλος: «Η Ελλάδα υποκλίνεται στον Erdogan και προτίθεται να εκδώσει πρώην σύντροφό του»
Υπότιτλος: «Ο Ali Yesildag γνωρίζει την οικογένεια του Προέδρου Erdogan πολύ καλά. Αποκαλύπτει τα μυστικά του και αναγκάζεται να διαφύγει. Τώρα η Ελλάδα προτίθεται να τον εκδώσει.»

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Frankfurter Rundschau, Erkan Pehlivan – Greece bows to Erdogan and wants to extradite his former companion

Ρωσία, Κίνα και Ιράν, ένας θανατηφόρος άξονας: Οι Ευρωπαίοι σκέπονται μόνον την καλοπέρασή τους και έχουν χάσει τον επόμενο παγκόσμιο πόλεμο πριν καν αυτός αρχίσει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: