“Είναι αδύνατη” η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία, κομπάζει ο “Βλαδίμηρος”: Εφικτή για τον πρόεδρο της Ρωσίας η “συμφωνία” για την απελευθέρωση του δημοσιογράφου Γκέρσκοβιτς

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson. Photo via TCN, Carlson Network




Η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αδύνατη εξ ορισμού», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του αυτή την εβδομάδα στον αμερικανό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον που μεταδόθηκε το απόγευμα χθες Πέμπτη στις ΗΠΑ (σ.σ. σήμερα στη 01:00 ώρα Ελλάδας).

«Υπήρξαν αλαλαγμοί για το ότι πρέπει να καταφερθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», είπε ο ρώσος πρόεδρος. «Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι αδύνατο εξ ορισμού. Δεν θα γίνει ποτέ».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να προχωρήσουν σε εισβολή στην Πολωνία ή στη Λετονία, χώρες όπου η Ρωσία «δεν έχει συμφέροντα».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξής Τάκερ Κάρλσον που παραχωρήθηκε αυτή την εβδομάδα δήλωσε:

«Δεν έχουμε συμφέροντα στην Πολωνία, στη Λετονία, ή αλλού. Γιατί να το κάναμε αυτό; Απλούστατα δεν έχουμε κανένα συμφέρον (…) Δεν τίθεται ζήτημα», απάντησε ο ρώσος πρόεδρος ερωτηθείς αν «μπορείτε να φανταστείτε σενάριο στο οποίο θα στέλνατε ρωσικά στρατεύματα στην Πολωνία».

ΕΞΑΛΛΟΥ, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως είναι πιθανό να εξευρεθεί συμφωνία για να αποφυλακιστεί ο αμερικανός δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος κρατείται στη Ρωσία για σχεδόν έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον συντηρητικό σχολιαστή Τάκερ Κάρλσον και μεταδόθηκε χθες Πέμπτη το απόγευμα (σ.σ. τοπική ώρα· στη 01:00 ώρα Ελλάδας).

«Πιστεύω πως μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε. «Δεν υπάρχουν ταμπού για τη διευθέτηση του θέματος αυτού. Είμαστε έτοιμοι να το επιλύσουμε, όμως κάποιοι όροι βρίσκονται υπό συζήτηση μέσω των διαύλων των ειδικών υπηρεσιών», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσιγκτον, United States

Ολεκσάντρ Σίρκσι, o νέος αρχηγός του ουκρανικού στρατού: Ο άνθρωπος που έσωσε το Κίεβο τις πρώτες ημέρες της λυσσασμένης ρωσικής επίθεσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: