«Ιδιαίτερα σημαντική η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ινδίας»: Επίσημη υποδοχή Μητσοτάκη στο Νέο Δελχί από τον Μόντι [photo, video]

Δεκτός από τον πρόεδρο της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, στο προεδρικό μέγαρο στο Νέο Δελχί έγινε o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Photo Μέγαρο Μαξίμου




Τη σημασία της στρατηγικής σχέσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωση του κατά την επίσημη υποδοχή του, από τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι (Narendra Modi), στο Νέο Δελχί.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τη στρατηγική διμερή συνεργασία, την προώθηση των οικονομικών μας δεσμών, αλλά θα έχουν και πολιτικές διαβουλεύσεις.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός έφτασε στο Rashtrapati Bhavan όπου τον υποδέχτηκε ο ομόλογός του, της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι (Narendra Modi).

Στιγμιότυπο από την υποδοχή Μητσοτάκη στο Νέο Δελχί. Photo Μέγαρο Μαξίμου

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Mahatma Gandhi και άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την έναρξη της επίσκεψης του στην Ινδία, είναι η ακόλουθη :

«Είναι πραγματική τιμή να βρίσκομαι στην Ινδία σε επίσημη επίσκεψη, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες.

»Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ιδιαίτερη σημασία και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πολιτικές διαβουλεύσεις, τη στρατηγική συνεργασία μας, αλλά και την προώθηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας.

»Είναι, λοιπόν, πραγματική τιμή να βρίσκομαι εδώ και προσβλέπω στις συζητήσεις που θα έχουμε με τον Πρωθυπουργό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Mahatma Gandhi. Photo Μέγαρο Μαξίμου

Στις 18:00, ώρα Ελλάδας, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue» και θέμα θα είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και η οικονομία.

Στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ινδία είναι γεγονός ότι επιχειρείται η χώρα μας να καταστεί πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη. Στόχος πολύ σημαντικός από πλευράς γεωπολιτικής, οικονομικής και βεβαίως επενδυτικής

Παράλληλα, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο και στο κομμάτι το πολιτικό, το οικονομικό αλλά και το εμπορικό.

Ήδη από τη Δευτέρα βρίσκεται στην Ινδία ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μια πολυπληθής ελληνική επιχειρηματική αποστολή και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.

Οπισθοχώρηση Κασσελάκη και λήξη συναγερμού, προς το παρόν: Απέσυρε την επιστολή και οι άλλοι απέσυραν την απειλή μομφής – Κανονικά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: