Οι Τούρκοι λένε και κανένα …αστείο για να γελάμε: Οι υπουργός Εσωτερικών ισχυρίζεται ότι οι αρχές …συνέλαβαν 34 υπόπτους για σχέσεις με το Ισλαμικό κράτος!

epa10894023 Turkish Minister of Interior, Ali Yerlikaya (C) speaks to reporters after a suicide attack near the Turkish Interior Ministry in Ankara, Turkey. EPA, NECATI SAVAS




Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν χθες Σάββατο 34 υπόπτους για σχέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), στο πλαίσιο επιχείρησης ευρείας κλίμακας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια μέσω X (του πρώην Twitter).

Οι ύποπτοι που τέθηκαν υπό κράτηση είναι αλλοδαποί, καταζητούμενοι δυνάμει κόκκινων ειδοποιήσεων (σ.σ. διεθνών ενταλμάτων σύλληψης) της Ιντερπόλ, διευκρίνισε ο κ. Γερλίκαγια, συμπληρώνοντας πως η αστυνομία προχώρησε παράλληλα στην κατάσχεση πολλών πιστολιών που βρίσκονταν χωρίς άδεια στην κατοχή των υπόπτων.

Οι τουρκικές αρχές ενέτειναν τις επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ μετά την επίθεση σε καθολική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης την περασμένη Κυριακή, όταν έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.

Η αστυνομία συνέλαβε 25 υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των δυο φερόμενων ως δραστών, ανέφερε προχθές Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, ο Γιλμάζ Τουντς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Άγκυρα, Turkey

Εθνικός θρήνος στη Χιλή εν μέσω φρικτού καύσωνα: Τουλάχιστον 46 νεκροί στις πυρκαγιές, που αναζωπυρώθηκαν στην τουριστική επαρχία Βαλπαραΐσο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: