Η Ουάσιγκτον έχει πραγματικά θυμώσει μετά τη δολοφονία του Ναβάλνι: Θα ανακοινώσει κυρώσεις σε 500 και πλέον οντότητες συνδεόμενες με την «πολεμική μηχανή» της Ρωσίας

epa11148291 White House Press Secretary Karine Jean-Pierre (L) and White House National Security Communications Advisor John Kirby participate in a news conference during which they faced questions on Israel and Gaza, in the James Brady Press Briefing Room of the White House in Washington, DC, USA, 12 February 2024. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανακοινώσει σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, βάζοντας στο στόχαστρο πάνω από πεντακόσιες οντότητες συνδεόμενες με «υποστηρικτές της» και «την πολεμική μηχανή της», δήλωσε χθες Πέμπτη εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο (σ.σ. κυρώσεων) από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία (κατά διαταγές του ρώσου προέδρου) του (Βλαντίμιρ) Πούτιν», διευκρίνισε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως τα μέτρα θα λάβουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών των ΗΠΑ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες απήγγειλαν κατηγορίες κατά του διευθύνοντος συμβούλου της ρωσικής κρατικής τράπεζας VTB Αντρέι Κόστιν και δύο συνεργατών του με έδρα τις ΗΠΑ για παραβιάσεις των κυρώσεων, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών κατά της Ρωσίας, δύο χρόνια μετά την εισβολή των στρατευμάτων της στην Ουκρανία.

Ο Κόστιν στον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν επιβάλει κυρώσεις το 2018, κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παραβιάσεις των κυρώσεων ενώ διατηρούσε δύο θαλαμηγούς και ένα ακίνητο στο θέρετρο Άσπεν στο Κολοράντο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν.

Οι δύο συνεργάτες του, ο Βαντίμ Γουόλσον και ο Κάνον Μποντ, συνελήφθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες με την κατηγορία ότι βοήθησαν στη συντήρηση του ακινήτου στο Κολοράντο, αποκρύπτοντας ότι ανήκε στον Κόστιν, δήλωσαν αξιωματούχοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Κόστιν, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Ρωσία, παραμένει ασύλληπτος.

Το κατηγορητήριο ήταν μία από τις πέντε ποινικές και αστικές αγωγές που παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της προσπάθειας των αμερικανικών αρχών να πατάξουν άτομα με δεσμούς με το Κρεμλίνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσιγκτον, United States

«Επεσαν κεφάλια» στην Boeing μετά τις απανωτές αστοχίες: Απέλυσαν τον επικεφαλής του προγράμματος των 737 MAX

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: