Η ώρα της κρίσης για το ευρωψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού: Άμεσα οι αποφάσεις από το Πολιτικό Γραφείο

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου στην κυπριακή Βουλή. Φωτογραφία via ΔΗΣΥ, @DISY1976




Σκληρή μάχη αναμένεται ότι θα δοθεί σήμερα στο Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού για την επιλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Φρίξου Δαλίτη στον «Φιλελεύθερο» οι δυο από τις έξι θέσεις του ψηφοδελτίου είναι ήδη κλειστές από την Ελένη Σταύρου και τη Χριστιάνα Ξενοφώντος οι οποίες μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο μέσω της ποσόστωσης.

Απ’ εκεί και πέρα τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις διεκδικούν επτά ενδιαφερόμενοι με τον καθένα να έχει τη δική του δυναμική ανάμεσα στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Λουκάς Φουρλάς, Μάριος Πελεκάνος, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, Κυριάκος Χατζηγιάννης, Χρίστος Αγγελίδης και Ονησίφορος Ιορδάνου θα αναμένουν το αποτέλεσμα της κάλπης για να μάθουν ποιοι τέσσερις θα χωρέσουν στο ψηφοδέλτιο.

Η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα αρχίσει στις 11:00 το πρωί με ομιλία της προέδρου του κόμματος Αννίτας Δημητρίου.

Η Πινδάρου θέλει να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στη συνεδρία και να στείλει μηνύματα ενόψει των εκλογών, στη σκιά και της πρόσφατης αναζωπύρωσης της κομματικής εσωστρέφειας.

Ακολούθως, η συνεδρία θα κλείσει για τα ΜΜΕ θα συνεχιστεί μόνο για τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος θα έχουν ο καθένας τους από πέντε λεπτά στη διάθεση του για να απευθυνθεί προς τα μέλη του συλλογικού οργάνου του κόμματος για να στείλει τα μηνύματα που θέλει.

Στη συνέχεια θα στηθεί κάλπη για να ψηφίσουν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Η κάλπη θα είναι ανοικτή μεταξύ των ωρών 12:30-14:30 και δικαίωμα ψήφου έχουν 130 μέλη, από τα οποία εκτιμάται ότι θα προσέλθουν για να ψηφίσουν γύρω στα 100.

Σημειώνεται ότι ένα ψηφοδέλτιο για να είναι έγκυρο πρέπει να έχει από δύο μέχρι τέσσερις σταυρούς προτίμησης.

Δηλαδή δεν επιτρέπονται οι μονοσταυρίες και δεν επιτρέπονται ούτε περισσότεροι από τέσσερις σταυροί προτίμησης.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψήφων ενώ σημειώνεται ότι κατά την αυριανή συνεδρία δεν θα τεθεί οποιοδήποτε άλλο θέμα προς συζήτηση.

Συνεπώς τα ανοικτά μέτωπα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης θα τεθούν ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου σε νέα συνεδρία του την ερχόμενη εβδομάδα.

Χθες το πρωί συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος το οποίο αποφάσισε να προτείνει για έγκριση στο Πολιτικό Γραφείο την υποψηφιότητα του Γιώργου Νικολέττου για της Δημαρχία Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος σε ό,τι αφορά τον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας αποφασίστηκε όπως προταθεί ο κ. Γιώργος Νικολέττος για επικύρωση προς το Πολιτικό Γραφείο.

«Για την εν λόγω εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου λήφθηκαν υπόψη:

1. Τα αποτελέσματα τριών αξιόπιστων ερευνών στις οποίες καταδεικνύεται πως ο κ. Νικολέττος κερδίζει σε όλα τα πιθανά σενάρια.

2. Την πρόθεση άλλων πολιτικών δυνάμεων για υποστήριξη της ίδιας υποψηφιότητας, και

3. Την καταστατική πρόνοια που εφαρμόστηκε για ολόκληρη την Κύπρο, η οποία επισημαίνει πως σε περίπτωση συνεργασίας κομμάτων αποφασίζει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος και δεν διενεργούνται ενδοκομματικές εκλογές».

ΠΗΓΗ: philenews.com

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο πιστεύει στη στρατηγική συνεργασία: Ανέδειξε τον ρόλο της Μεγαλονήσου ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: