Η μεγαλύτερη εκκένωση πληθυσμού σε καιρό ειρήνης στο Ηνωμένο Βασίλειο: Γερμανική βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου βρέθηκε στο Πλίμουθ * Σε εξέλιξη μεταφορά και πυροδότησή της στη θάλασσα [videos]

Ζώνη αποκλεισμού, εκκένωση χιλιάδων κατοίκων, καταφύγιο βοήθειας και οχυρωματικά έργα πριν την μεταφορά και την πυροδότηση στη θάλασσα. Screenshot via YouTube@SkyNews/




Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μετά την ανακάλυψη μιας βόμβας βάρους 500 κιλών που δεν είχε εκραγεί στο Πλίμουθ στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Η γερμανική βόμβα πρόκειται να μεταφερθεί με στρατιωτική αυτοκινητοπομπή από την περιοχή Κίαμ της πόλης και να πυροδοτηθεί η έκρηξή της στη θάλασσα.

Η βόμβα θα φορτωθεί σε ένα φορτηγό και θα τη μετακινήσουν με ασφάλεια σε μια διαδρομή διάρκειας περίπου 20 λεπτών μέχρι την θάλασσα. Τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων, των πορθμείων και των λεωφορείων θα σταματήσουν καθώς θα μετακινείται η βόμβα.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται εντός ζώνης αποκλεισμού 300 μέτρων στην πόλη έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από το μεσημέρι σήμερα και να μην επιστρέψουν μέχρι αργά το απόγευμα.

Το Υπουργείο Άμυνας περιέγραψε την επιχείρηση ως μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις σε καιρό ειρήνης στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης έλαβαν κλήση την περασμένη Τρίτη, όταν η βόμβα ανακαλύφθηκε σε έναν κήπο στη λεωφόρο Σεντ Μάικλ του Πλίμουθ.

Η περιοχή είχε βομβαρδιστεί σφοδρά κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου σε μια προσπάθεια των Γερμανών ναζί να καταστρέψουν τις γειτονικές ναυτικές εγκαταστάσεις του Βρετανικού Ναυτικού. 

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: