Οι εξελίξεις με το τερματικό στο Βασιλικό και οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Ποικίλα θέματα προβάλλει σήμερα στα πρωτοσέλιδά του ο κυπριακός Τύπος μεταξύ αυτών τις εξελίξεις σε σχέση με το τερματικό στο Βασιλικό και το πως επηρεάζονται οι καταναλωτές από τις καθυστερήσεις καθώς και τις διαφαινόμενες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Άλλα θέματα αφορούν την εργοδότηση ξένων εργατών, τον απόηχο του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι στη Ρωσία, και την έρευνα που ζητούν Βουλευτές για άρνηση ιατρικού προσωπικού να διενεργήσει άμβλωση σε γυναίκα όταν το έμβρυο που κυοφορούσε διαγνώστηκε με ιατρικό πρόβλημα.

Αναφορά επίσης γίνεται στην αντπαράθεση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον δημοσιογράφο Μακάριο Δρουσιώτη με αφορμή την έρευνα για το βιβλίο του τελευταίου με τίτλο “Κράτος Μαφία”.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «’Θα τιμωρηθούν όσοι βοήθησαν ολιγάρχες’» και γράφει ότι θα υπάρξει βρετανική βοήθεια στη νέα μονάδα επιβολής κυρώσεων σύμφωνα με τους ICJI (το ανεξάρτητο δίκτυο διερευνητικής δημοσιογραφίας).

Αλλού αναφέρει ότι “δεν έβγαλε κιχ η Κύπρος” για το καθεστώς στη Ρωσία. Η «Α» σε άλλο της θέμα προβάλλει τις αυξήσεις στις τιμές για προϊόντα όπως λάδι, αλεύρι και κρέας.

«€100 εκατ. επιπλέον ‘φέσι’ τον χρόνο, μόνο για ρύπους» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που αναφέρει ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν ακριβά την καθυστέρηση στην παράδοση και λειτουργία του τερματικού Βασιλικού.

Αλλού γράφει ότι εργοδότες ελέγχουν υπαλλήλους με κάμερες και παρενέβη η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει την αντιπαράθεση του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με αφορμή έρευνα για όσα αναφέρονται στο βιβλίο του δημοσιογράφου με τίτλο «Κράτος Μαφία».

«Ο Φιλελεύθερος» έχει τίτλο στο κύριό του θέμα «Στην ΑΗΚ έχασαν κέρδη €158 εκατ.» και γράφει ότι σενάρια που που συνηγορούν υπέρ της επιβολής αυξήσεων στη διατίμηση του ηλεκτρισμού επεξεργάζονται στην ΑΗΚ, και ότι το ΥΠΟΙΚ προσανατολίζεται σε συνέχιση επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αλλού γράφει ότι φουντώνει η οργή για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στη Ρωσία. Επίσης ο «Φ» προβάλλει την κατάσταση που επικρατεί στη ψυχιατρική πτέρυγα του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Μένει ανοιχτό το ‘παράθυρο’ για ανεξέλεγκτη εργοδότηση ξένων εργατών και γράφει ότι ο Υπουργός Εργασίας δεν τοποθετήθηκε για τη Στρατηγική στο εργατικό συμβουλευτικό σώμα.

Αλλού αναφέρει ότι σημειώνονται αυξήσεις σε 31 από τις 45 κατηγορίες βασικών αγαθών. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε υπερκέρδη 5,5 εκ ευρώ στον τομέα καυσίμων, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Καταναλωτών.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «’Ερευνα απαιτούν Βουλευτές για την άρνηση διενέργειας άμβλωσης» και αναφέρεται στα όσα ακούστηκαν χθες στη Βουλή για την άρνηση αναισθησιολόγων στο Μακάρειο Νοσοκομείο να συμμετέχουν σε αμβλώσεις.

Αναφέρεται αλλού στην ανακοίνωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για έρευνα για όσα αναφέρονται στο βιβλίο “Κράτος Μαφία” του Μακάριου Δρουσιώτη. Επίσης προβάλλει την γέννηση σπάνιων φώκιων στην Κύπρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η Κύπρος κόμβος για τις Ηνωμένες Πολιτείες: «Οι Navy SEALs στην Κύπρο δεσμεύονται για μια ανυποχώρητη απάντηση σε οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ανατολική Μεσόγειο»!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: