Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με την Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ και η υπόθεση της Μονής Αββακούμ στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η συναντήσεις που είχε με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ η Μαρία Άνχελα Ολγκίν χθες και οι εισηγήσεις της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ είναι το κύριο θέμα που απασχολεί τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Πέμπτη. Παράλληλα, τα πρωτοσέλιδα ασχολούνται επίσης με την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, τους σχεδιασμούς για το φυσικό αέριο, τις επιδιώξεις της Hermes Airports για απευθείας πτήσεις, την υπόθεση της Μονής Αββακούμ και τους ελέγχους της αστυνομίας σε ξενοδοχεία για παράνομη εργασία, καθώς και οι εξελίξεις στη Γάζα και οι ενέργειες για παροχή βοήθειας.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Άλλα επιθυμούν οι πολίτες, άλλα πράττουν οι ηγέτες» γράφει ότι αυτή είναι η διαπίστωση της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι άσκησε κριτική σε Χριστοδουλίδη – Τατάρ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Ενέργειας εξήγγειλε εξαγωγές φυσικού αερίου από την Κύπρο, ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχουν υποδομές. Αλλού γράφει για τον τερματισμό των απεργιακών μέτρων στο λιμάνι Λάρνακας και για συνάντηση για το θέμα στο Υπουργείο Εργασίας σήμερα.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα με τίτλο «Ακούστε τους πολίτες και τη διεθνή κοινότητα» γράφει ότι η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο έστειλε κατ’ ιδίαν και δημόσιο μήνυμα σε Χριστοδουλίδη – Τατάρ. Σε άλλο θέμα γράφει για καμπάνια του ΔΗΚΟ που επικαλείται τον Πρόεδρο Μακάριο και για τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος. Αλλού γράφει για τελευταία ευκαιρία για εκεχειρία στη Γάζα, εν μέσω βομβαρδισμών.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα με τίτλο «Τους το ξέκοψε για την τριμερή» γράφει ότι ο Τατάρ απέρριψε την πρόταση της απεσταλμένης του ΓΓ και ότι η Λευκωσία ελπίζε στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Σε άλλο θέμα γράφει με τις τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στις οποίες επιδιώκει να έχει άμεσες πτήσεις η Hermes Airports, καθώς και για το μακροπρόθεσμο πλάνο για ΗΠΑ. Αλλού γράφει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνέλθει η Ανακριτική Επιτροπή και το Συνοδικό Δικαστήριο για τους μοναχούς της Μονής Οσίου Αββακούμ.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα με τίτλο «Η Ολγκίν καλεί τους δύο ηγέτες να προχωρήσουν προς τα εμπρός» γράφει ότι είναι ευθύνη των ηγετών να ακούσουν την επιθυμία της κοινωνίας των πολιτών για πρόοδο. Σε άλλο θέμα γράφει για εργατική αναταραχή στο λιμάνι Λάρνακας και για νέα πρόκληση των εργοδοτών. Αλλού γράφει ότι ένας στους τρεις δεν μπορεί να καλύψει έκτακτη οικονομική ανάγκη, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” στο κύριο θέμα με τίτλο «Επιχείρηση της αστυνομίας πανικοβάλει τουρίστες – ξενοδόχους» γράφει ότι οι ξενοδόχοι εκφράζουν οργή για τις τακτικές επέμβασης της αστυνομίας και του Υπουργείου Εργασίας για εντοπισμό παράνομης εργασίας. Αλλού γράφει για το ζήτημα της συνολικής παράτασης 17,5 ετών που ζητήθηκε από την εταιρεία Cyfield για τον περιμετρικό Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αμερικανικό πλοίο φορτώνεται στη Λάρνακα με βοήθεια για τη Γάζα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ο κατοχικός ηγέτης αδιάλλακτος όσο ποτέ, δεν δέχεται τίποτα: Απέρριψε πρόταση των Ηνωμένων Εθνών για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: