Η Εκκλησία της Κύπρου αντεπιτίθεται και ερωτά το Προεδρικό Μέγαρο: Θέλετε ή όχι τα θρησκευτικά, οργή για την επίθεση ανεξάρτητης βουλευτού σε θεολόγο (video)

Φωτογραφία Hellas Journal via You Tube, Sigmalive, Sigma TV




Δεν πρέπει να στοχοποιείται η αντίθετη άποψη, τονίζει η Εκκλησία της Κύπρου στον απόηχο του σάλου, που προκλήθηκε μετά την απαράδεκτη καταγγελία της βουλευτού, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, η οποία τα βλέπει όλα …ομοφοβικά.

Η εν λόγω κυρία θεωρεί πρόβλημα βίντεο που προέβαλε εκπαιδευτικός σε τελειόφοιτους μαθητές Λυκείου της Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος Θρησκευτικών, από την ομιλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου για τον θεσμό της οικογένειας, την τεκνοθεσία και τον γάμο.

Ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, τόνισε στο ΣΙΓΜΑ, πως πρέπει να δοθεί η αίσθηση ότι υπάρχει δημοκρατία.

Όπως είπε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος, «δεν μπορεί να έχει λόγο το μάθημα των θρησκευτικών, να μας το πει το κράτος ευθαρσώς, ότι δεν μας εμπνέουν τα Θρησκευτικά και προχωρούμε στη διάλυση του. Δεν υπάρχει τέτοια βέβαια ούτε από το Υπουργείο Παιδείας, ούτε από την έντιμη κυρία Υπουργό».

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, μετά τον Πρόεδρο της Επιτροπής στη Βουλή, έστειλε και ο Αντιπρόεδρος Χρύσανθος Σαββίδης για να εκφράσει τη λύπη του για την έρευνα που διεξάγεται.

Όπως αναφέρει, «συνηθίζεται στις μέρες μας οτιδήποτε αντιβαίνει τις απόψεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να χαρακτηρίζεται αμέσως «ομοφοβικό». Όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός έτσι θα πρέπει να είναι και η ελευθερία της έκφρασης».

Το δικαίωμα στην ελευθέρια της έκφρασης τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρη Ταλιαδώρο, «δεν δεχόμαστε εμείς να ασκείται ένας τέτοιος τρομοκρατικός έλεγχος σε βάρος των συναδέλφων που απλώς κάνουν τη δουλειά τους».

Για το θέμα, ο Θεολόγος Χριστάκης Ευσταθίου σημείωσε ότι «προκλήθηκε ολόκληρος ντόρος, μάλιστα υπερβάλλων θόρυβος για ένα ζήτημα που ούτε καν θα έπρεπε να προκύψει. Πιστεύω ότι η συνάδελφος που εμπλέκεται έκανε σωστά τη δουλειά της».

Οι δείκτες επιτυχίας του μαθήματος, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς είναι:

1. Να επισημαίνουν βασικά σημεία της διδασκαλίας του Χριστιανισμού για τη διαφορετικότητα και την ισότητα των δύο φύλων.

2. Να εντοπίζουν τη σχέση σεξουαλικότητας και έρωτα και τον ρόλο τους στην πραγμάτωση μιας αγαπητικής κοινωνίας προσώπων μέσα στο γάμο.

3. Να δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό του γάμου ως εργαστήρι αφθαρτοποίησης του αληθινού έρωτα.

Παρά τον σάλο, το Υπουργείο Παιδείας τηρεί για δεύτερη μέρα σιγή ιχθύος.

  • Μυλωνάς: Η κα. Ατταλίδου καπηλεύεται ένα συγκεκριμένο κοινό

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς με αφορμή την κόντρα που δημιουργήθηκε μεταξύ του ίδιου και της Αλεξάνδρας Ατταλίδου για το βίντεο του Μητροπολίτη Μεσογαίας το οποίο προβλήθηκε σε σχολείο.

Αρχικά θέλησε να απαντήσει στην κα. Ατταλίδου για το τι σημαίνει φασισμός. «Κάθε πρωί από τα 6-7 μου χρόνια βίωσα τον φασισμό. Ξέχασε η κα. Ατταλίδου τον φασισμό της Τουρκίας και τον επεκτατισμό. Τον φασισμό που δεν μου επιτρέπει να πάω στο σπίτι μου».

Συμπλήρωσε ότι «γνωρίζω και άλλα είδη φασισμού. Αυτόν της Χούντας όπου κάθε άλλη άποψη διωκόταν».

Διαβάστε ακόμη: Απαντά σε Μυλωνά η Ατταλίδου: Ανεπίτρεπτη η άγνοιά του για το τι εστί φασισμός

Τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια οι ομοφυλόφιλοι και το ΛΟΑΤΚΙ Κίνημα διώκονταν και περνούσαν πάρα πολύ δύσκολα. «Στα χωριά, τις κοινότητες ήταν το περίγελο».

Υπογράμμισε ότι γνωρίζει τις απόψεις της κα. Ατταλίδου. «Απευθύνεται σε ένα κοινό και πιστεύει ότι είναι δικοί της άνθρωποι. Κατά την άποψη μου τους καπηλεύεται».

Πρόσθεσε ότι η κα. Ατταλίδου έστειλε μια επιστολή και κατάγγελλε το εν λόγω βίντεο. «Κατά την άποψη μου υπάρχουν δύο θέματα. Δεν είναι δυνατόν όποια καταγγελία μας γίνεται να δημοσιοποιείται. Έχω πάρει δεκάδες καταγγελίες από την αντίθετη άποψη για το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Αυτό το πράγμα που δημοσιοποιούμε τις καταγγελίες στο Κολοσσαίο του κανιβαλισμού για να αρχίσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας είναι το πρώτο πράγμα που διαφωνώ με την κα. Ατταλίδου».

Εξήγησε ότι η κα. Ατταλίδου θα μπορούσε να πάρει τηλέφωνο την Υπουργό όπως παίρνουμε όλοι οι βουλευτές για να κάνουμε ρουσφέτι ή για να κάνουμε δουλείες. «Δεν ήταν δύσκολο να πάρει την Υπουργό. Η κα. Μιχαηλίδου έχει ανοικτά τα τηλέφωνα της».

Στη συνέχεια διερωτήθηκε που είναι ο ρατσισμός και η ομοφοβία στο εν λόγω βίντεο. «Είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας και ιερέας. Όσοι είμαστε Χριστιανοί απαιτούμε σεβασμό και ανοχή», είπε.

Ερωτηθείς από την Πέτρα Αργυρού για την καταγγελία εναντίον της για τη φράση «Τα πάντα εποίησε ο Κύριος» και για την καταγγελία εναντίον του Χρύσανθου Τσουρούλλη για την ανάλυση του σε δημοσκόπηση σχετικά με την τεκνοθεσία που είχε ως αποτέλεσμα να σύρονται στην Επιτροπή Δημοσιογραφική Δεοντολογίας για ρητορική μίσους και παρακίνηση βίας, ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να του δουν στη Βουλή. «Αυτό είναι τρομοκρατία κατά δημοσιογράφων. Πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τα δύο στρατόπεδα με στόχο να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των δημοσιογράφων».

Επεσήμανε ότι το Υπουργείο Παιδείας έδωσε άδεια σε μη κυβερνητικές οργανώσεις έτσι ώστε να μεταβούν στο σχολείο και να μιλήσουν στα παιδιά για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. «Εμείς διαφωνούμε με την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Μπορεί να το απορρίπτουν όμως πρέπει να σεβαστούν την άποψη μας».

Επιπλέον, διερωτήθηκε που πάει η αρχή του δικαιώματος των εκπαιδευτικών. «Περιμένω την αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ».

Η Πέτρα Αργύρου συμπλήρωσε ότι «εγώ περιμένω την αντίδραση της Εκκλησίας. Να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα των γάμων για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και το θέμα της τεκνοθεσίας. Είμαστε υπό διωγμό οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και δεν το γνωρίζουμε», διερωτήθηκε.

Καταληκτικά, ο Παύλος Μυλωνάς ανέφερε ότι όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν νηφάλια και να ακουστούν όλες οι απόψεις. «Εγώ τα έβαλα με την Υπουργού Παιδείας. Συνεχώς πρέπει να διατάσσεται έρευνα για όλες τις καταγγελίες; Τι θα πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί», διερωτήθηκε.

Πριν πάει στην Κύπρο η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ θα κάνει ένα πέρασμα από το φιλοτουρκικό Λονδίνο: Η απαράδεκτη προσέγγιση της Τουρκίας και η ανάγκη επαναφοράς εντός του πλαισίου τουΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: