Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί βομβάρδισαν την πρωτεύουσα της Υεμένης: Η Σαναά έγινε στόχος αεροπορικών πληγμάτων, επιβεβαίωσε η τηλεόραση των Χούθι

epa11124543 A general view of light shining behind buildings at a neighborhood following strikes in Sana’a, Yemen, 03 February 2024. The US-led coalition has conducted new strikes against Yemen’s Houthi positions in the capital Sana’a and others cities under Houthis control in response to increased Houthi attacks on shipping in the Red Sea and the Gulf of Aden, Houthis-run al-Masirah TV reported. EPA, YAHYA ARHAB




Η πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι, ήταν το βράδυ του Σαββάτου στόχος μιας σειράς αεροπορικών πληγμάτων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο των ανταρτών αυτών κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μασιράχ, “αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στοχοθέτησαν περιοχές του νότου της πρωτεύουσας”. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στη Σαναά και πυκνές υπερπτήσεις πάνω από το έδαφός της.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Η αμερικανική κεντρική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή (Centcom) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν σε νόμιμη άμυνα πλήγματα στην Υεμένη κατά έξι αντιπλοϊκών πυραύλων πλεύσης των Χούθι που ήταν “έτοιμοι να εκτοξευτούν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα”.

Οι αμερικανικές δυνάμεις εντόπισαν τους πυραύλους κρουζ σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι της Υεμένης και διαπίστωσαν ότι αποτελούν επικείμενη απειλή για τα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Σαναά, Yemen
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ουάσινγκτον, United States

«Η Μέση Ανατολή είναι καζάνι που βράζει»: Να αποφύγουν την κλιμάκωση καλεί όλους τος εμπλεκόμενους ο Ζοζέπ Μπορέλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: