Σε πελάγη ευτυχίας ο πατέρας και ο παππούς της, εθνική υπερηφάνια για την “χρυσή” Ευαγγελία Πλατανιώτη: Σήκωσε στην κορυφή του κόσμου την ελληνική σημαία

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη. Φωτογραφία από βίντεο της ΕΡΤ




Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποιώντας κορυφαία εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα.

O πατέρας της Ευαγγελίας Πλατανιώτη, η αδερφή της Κατερίνα και ο παππούς της Αντώνης, μίλησαν συγκινημένοι στην ΕΡΤ για το κορίτσι με καταγωγή από τον Πλάτανο Oρεινής Ναυπακτίας, που από επτά χρονών δεν έπαψε να παλεύει για το νερό και τον χορό, δύο αγάπες που συνδύασε κάνοντας υπερήφανη την οικογένεια και τη χώρα.

Με προπόνηση στις 8.30 το πρωί της Κυριακής, η Ευαγγελία συνεχίζει για δύο ακόμη τελικούς τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπως είπε από τη Ντόχα, ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Γυμναστήριο, αρκετό κολύμπι, χορογραφίες κάθε μέρα. Η μεγαλύτερη επιβράβευση ήρθε και δεν θα είναι ο τελευταίος χρυσός χορός.

Είχα σκοπό να αποσυρθώ πέρσι από το σόλο, τόνισε η Ευαγγελία. Όπως είπε «για να είμαι ειλικρινής πέρσι ήταν σκοπός μου να ήταν η τελευταία μου συμμετοχή στο σόλο. Δυστυχώς είχα πολύ ελλιπή προετοιμασία, γνώριζα τις δυνατότητές μου για αυτό και πείσμωσα και είπα “θα συνεχίσω μέχρι τη Ντόχα”».

Η ίδια εξέφρασε ένα τεράστιο ευχαριστώ στις προπονήτριές της: «πρώτα από όλα στις προπονήτριες της Ελληνικής Ομοσπονδίας, την κυρία Αναστασία Γκούτσεβα, την κυρία Ναταλία Τσερνέτσκα, την κυρία Χρυσάνθη Θαλασσινίδου, αλλά και την Ισπανίδα προπονήτρια Άννα Ταρές. Πέρυσι ήταν μαζί μου και οι τέσσερις, καθώς και φέτος, ήταν η δύναμή μου για να συνεχίσω».




Το “black raven” (σ.σ. μαύρο κοράκι) αποδείχθηκε… γούρικο, μιας και της χάρισε το κορυφαίο σκαλί του βάθρου στο Κατάρ.

Μάλιστα, ήταν το πρόγραμμα με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των αντιπάλων της. πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο που κατακτά Ελληνίδα αθλήτρια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη συγκέντρωσε 272.9633 πόντους με το εκπληκτικό της πρόγραμμα και κατέκτησε την πρώτη θέση, κλείνοντας τον τελικό.

Ρεπορτάζ: Νίκος Οικονομόπουλος

Με πληροφορίες από Ertnews – Ρεπορτάζ: Νίκος Οικονομόπουλος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: