Ελάχιστες οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων: 68 οι νεκροί από την κατολίσθηση στις Φιλιππίνες * 51 οι αγνοούμενοι

FILE PHOTO: Σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες στον τόπο του ορυχείου όπου σημειώθηκε η κατολίσθηση. EPA/BUREAU OF FIRE PROTECTION HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από κατολίσθηση στις νότιες Φιλιππίνες αυξήθηκε σε 68, έγινε σήμερα γνωστό από την περιφερειακή κυβέρνηση, με τις αρχές να λένε ότι λιγοστεύουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ κοντά σε ένα χρυσωρυχείο στο πόλη Μάκο, στην επαρχία Νταβάο ντε Όρο και καταπλάκωσε σπίτια και αυτοκίνητα με τα οποία οι υπάλληλοι του χρυσωρυχείου θα έφευγαν.

  • Διασώστες αναζητούν 51 ακόμη ανθρρώπους.

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν το Νταβάο ντε Όρο τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις και αναγκάζοντας πολλές οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

  • Οι ΗΠΑ, μέσω της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, παρέχουν 1,25 εκατομμύριο δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τις πληγείσες κοινότητες των Φιλιππίνων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της χώρας στη Μανίλα.

Επίσης, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας πρόσφερε επίσης δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 για την παροχή συσκευασιών τροφίμων στις πληγείσες κοινότητες.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μανίλα, Philippines

Ρεκόρ επιθέσεων με μαχαίρι στο Λονδίνο: Σε 1 χρόνο 930 τραυματίες σε νοσοκομείο χωρίς να υπολογίζονται με ακρίβεια οι νεκροί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: