Έκρηξη στην Μακεδονίτισσα: Σε δύο κατευθύνσεις κινούνται oι έρευνες της ειδικής ανακριτικής ομάδας

Εικόνα από το σημείο της έκρηξης στη Μακεδονίτισσα. Photo screen shot via youtube, AlphaNews Live




Ανακριτική ομάδα συνέστησε η Αστυνομία για να διερευνήσει προς δύο κατευθύνσεις τα αίτια της χθεσινοβραδινής έκρηξης σε οικία στη Μακεδονίτισσα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, προσθέτοντας ότι ως σοβαρότερο ενδεχόμενο αίτιο πρόκλησης της έκρηξης εξετάζεται η διαρροή υγραερίου.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, σήμερα αναμένεται να γίνουν πιο ενδελεχείς εξετάσεις σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία για να εξακριβωθούν τα αίτια της χθεσινοβραδινής έκρηξης.

Ταυτόχρονα, σε μια δεύτερη κατεύθυνση της έρευνας από την Αστυνομία, στόχος είναι να διαπιστωθεί μαζί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες (το Τμήμα Πολεοδομίας και ενδεχομένως και τις Τοπικές Αρχές) κατά πόσον τα εν λόγω υποστατικά, στα οποία φιλοξενούνται φοιτητές, είναι κατάλληλα και κατέχουν όλες τις άδειες”, συμπλήρωσε.

Σημείωσε περαιτέρω ότι έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα με επικεφαλής αξιωματικό της Αστυνομίας, με οδηγίες να διερευνήσει τις δύο προαναφερόμενες κατευθύνσεις, δηλαδή τα αίτια της έκρηξης και αν το υποστατικό κατείχε τις σχετικές άδειες.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι το σοβαρότερο ενδεχόμενο αίτιο πρόκλησης της χθεσινοβραδινής έκρηξης είναι η διαρροή υγραερίου, αλλά αυτό θα διαπιστωθεί από τις εξετάσεις που θα γίνουν σήμερα.

“Ο χώρος έχει ισοπεδωθεί και είναι δύσκολη η διερεύνησή του, όμως σήμερα θα γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις”, επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση των προσώπων, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε ότι υπάρχει μια 18χρονη τραυματίας, η οποία βρισκόταν σε ένα από τα διαμερίσματα την ώρα του περιστατικού.

Η τραυματίας φαίνεται να έχει εγκαύματα σε διάφορα μέρη του σώματός της και νοσηλεύεται στον Θάλαμο Πλαστικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της, η κατάστασή της είναι σταθερή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χρίστος Ανδρέου.

Σε ό,τι αφορά ένα δεύτερο πρόσωπο που διαμένει στον χώρο, είπε ότι δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη, αλλά υπέστη σοκ όταν είδε την κατάσταση του χώρου μετά την έκρηξη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το εν λόγω πρόσωπο, πρόσθεσε, δεν ήταν στον χώρο όταν συνέβη η έκρηξη.

Σε ανάρτησή του το βράδυ της Τρίτης στην πλατφόρμα Χ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε στις 18:58 σε κλήση για έκρηξη σε τριώροφη οικία σε περιοχή του Δήμου Έγκωμης.

Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής έγινε με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λευκωσίας.

Σημείωσε ότι υπήρχαν εκτεταμένες ζημιές και πτώσεις τοιχοποιίας στο ισόγειο της κατοικίας, όπου υπάρχουν έξι στούντιο, 4 στο ισόγειο και 2 στην αυλή της κατοικίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Σε Ελλάδα και Κύπρο το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού: Δέχθηκαν αναλογικά τις περισσότερες πρωταρχικές αιτήσεις ασύλου τον μήνα Νοέμβριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: