Έφυγε ο Γιώργος Σέρτης: Φιλόλογος και χρονογράφος, δημοσιογράφος και Πατριώτης, φωτεινό παράδειγμα δασκάλου, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου

Ο εκπαιδευτικός και μεγάλος πατριώτης, Γιώργος Σέρτης. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών άφησε ο φιλόλογος, χρονογράφος και για χρόνια συνεργάτης του Φιλελεύθερου, Γιώργος Σέρτης.

Γεννήθηκε στο χωριό Αμίαντος της επαρχίας Λεμεσού το 1948. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Αρχαιολογίας και Τέχνης της Δύσης). Εργάστηκε ως καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης.

Άρχισε να ασχολείται με το χρονογράφημα από το 1975. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες Τα Νέα, Ανεξάρτητος και Φιλελεύθερος (στον οποίο διατηρούσε καθημερινή στήλη από το 1989), ενώ υπήρξε βασικός συνεργάτης της σατιρικής-πολιτικής εφημερίδας Το Παρασκήνιο.

Η υπουργος Παιδείας της Κύπρου, Αθηνά Μιχαηλίδου, δήλωσε:

Ήμουν τυχερή να έχω δάσκαλό μου τον κ. Γιώργο Ξενοφώντος – Σέρτη! Ήταν ο άνθρωπος που με έκανε να κλάψω διαβάζοντας την “Αιολική Γη” στην τάξη! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει! Φωτεινά παραδείγματα δασκάλων στη ζωή μας είναι το ζητούμενο!

  • ΕΔΕΚ: Αιωνία σου η μνήμη Δάσκαλε, δημοσιογράφε, πατριώτη Γιώργο Σέρτη

Σήμερα καταγράφεται μια τεράστια απώλεια για την ΕΔΕΚ και για την Κύπρο.

Έφυγε από τη ζωή ο φιλόλογος, Δάσκαλος με Δ κεφαλαίο, ο δημοσιογράφος και χρονογράφος, ο εκ των στυλοβατών της εφημερίδας «Τα Νέα» και της εφημερίδας «Ανεξάρτητος», εκφραστικών οργάνων της ΕΔΕΚ, ο σταθερός συνεργάτης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» και αταλάντευτος πατριώτης, Γιώργος Σέρτης.

Φτωχά θα είναι τα όποια λόγια θα επιχειρούσαν να αναφερθούν στην τεράστια προσφορά του Γιώργου Σέρτη στην εκπαίδευση, στη δημοσιογραφία και στους αγώνες της πατρίδας.
Πλην των μαθητών του, τους οποίους γαλούχησε με ιδανικά ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας, ο Γιώργος Σέρτης αποτέλεσε και «δάσκαλος» πολλών δημοσιογράφων, που έμαθαν να γράφουν διαβάζοντας τα χρονογραφήματα του.

Ο γραπτός του λόγος, που έφθανε μέσω των εφημερίδων στους αναγνώστες του, ήταν πύρινος και ενθαρρυντικός και συνέβαλε στη διατήρηση του αγωνιστικού φρονήματος του λαού.

Ο Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος, τα στελέχη και τα μέλη της ΕΔΕΚ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιώργου Σέρτη.

“Βρισκόταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή για προάσπιση της νομιμότητας και της ελευθερίας”: Θλίψη εκφράζει ο Πρόεδρος της Κύπρου για τον θάνατο του Σέρτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: