Στον εισαγγελέα ο YouTuber Hayate που για 200 ευρώ κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε live μετάδοση: Τι θα γίνει με τους ηθικούς αυτουργούς, αυτούς που πλήρωναν; [βίντεο]

O Youtuber, γνωστός με το όνομα Hayate. Photo via youtube, StrongF1st Shorts




Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 35χρονος YouTuber, Hayate,ο οποίος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό οικονομικό όφελος.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 κινητά τηλέφωνα.

Την ίδια ώρα σοκαριστικές λεπτομέρειες σχετικά με την εκμετάλλευση την οποία βίωναν, μοιράστηκαν με την καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, δύο από τα θύματα του youtuber ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε άτομα με αναπηρία και το μετέδιδε live στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως είπαν ο Hayate τους χτυπούσε άσχημα, τους έφτυνε ενώ υπήρχαν περιπτώσεις όπου κάποιοι από τους χιλιάδες followers του, τους οποίους ο ίδιος αποκαλούσε army, πλήρωναν μέχρι και 200 ευρώ για να τον δουν να χτυπάει ΑμεΑ.

«Με χτυπούσε άσχημα, με έφτυνε, μου έδινε μπουκέτα (σ.σ. γροθιές) παντού στο σώμα» είπε στον ΑΝΤ1 ο Red Dragon. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Hayate «έχει εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Το πιο άσχημο πράγμα είναι ότι έπαιρνε κορίτσια 15 έως 17 ετών, τις πότιζε αλκοόλ και με το ζόρι τις σήκωνε και τις έπαιρνε στο άλλο δωμάτιο».

«Έχει χτυπήσει πολλά άτομα. Πλήρωναν οι haters μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσουν» πρόσθεσε.

«Έπαιρνε αυτός τα πολλά και εμείς τα ψίχουλα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά, μισούσε άτομα που είναι ψηλά» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Βάρδος προσθέτοντας ότι ο Hayate όταν συνελήφθη ο άλλος youtuber στο Κερατσίνι «το έπαιζε πιο μαλακός».




«Μας είχε εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω. Εμένα προσωπικά με χτυπούσε άσχημα με μπουνιές, φτύσιμο και χτυπήματα στο σώμα. Έβλεπαν πολλοί συνδρομητές online, έκαναν… «δωρεές με παραγγελία» (π.χ. «καταβάλλω 10 ευρώ και ζητώ να τον δω να χαστουκίζεται, να τραγουδά, να χορεύει» κ.ο.κ.) και πρέπει να διωχθούν και αυτοί» σημείωσε ο ένας από τους δύο άνδρες.

«Το χειρότερο είναι ότι πότιζε αλκοόλ κορίτσια 15 έως 17 ετών και μετά τις πήγαινε σηκωτές σε αλλο δωμάτιο» συμπλήρωσε.

«Ήμουν παλιότερα σε reality show ταλέντων και εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιθυμία μου. Μου έλεγε θα σε κάνω νούμερο ένα, θα σε κάνω διάσημο. Έδινε και κάποια ποσά, αλλά πάρα πολύ μικρά. Από όλα αυτά τα χρήματα που κέρδιζε, εκείνος κρατούσε τα πάντα κι εμάς μας έδινε ελάχιστα», είπε στον ΑΝΤ1 ο άλλος νεαρός που δήλωσε θύμα του youtuber.

Ο Hayate θωρείται ο «πρωτομάστορας» των βίντεο στα οποία αποτυπωνόταν η κακοποίηση ατόμων με αναπηρία και μετρούσαν εκατομμύρια views. Ο «Αρχηγός, όπως ήταν επίσης γνωστός, είναι ένας 35χρονος που κατάφερε να μετατρέψει την κακοποίηση ανθρώπων σε «επιχείρηση παραγωγής χρήματος».

Μέσω τον κοινωνικών δικτύων, και κυρίως του youtube και του tiktok, ο «Αρχηγός» μετέδιδε εικόνες στην οποίες κατά καιρούς καταγραφόταν η κακοποίηση ΑμεΑ και εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από τους «πιστούς» ακολούθους τους που δεν «χόρταιναν» να βλέπουν ανθρώπους να κακοποιούνται σε ζωντανή μετάδοση.

Ο 35χρονος έχει χιλιάδες followers που τους αποκαλεί «Army», δηλαδή «στρατό», ενώ στο παρελθόν μία μητέρα είχε κάνει αναφορά για ξυλοδαρμό του παιδιού της.

Η σύλληψη

Θυμίζουμε ότι ο 35χρονος, γνωστός Youtuber, Hayate, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ στο ΤΙΚ ΤΟΚ, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, συνελήφθη χθες στο σπίτι του, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2023 στο Κερατσίνι συνελήφθη ένας 42χρονος άνδρας, που μετέδιδε απευθείας στα social media την κακοποιητική συμπεριφορά του σε βάρος δύο ατόμων με αναπηρία.

Ο 42χρονος είχε δημιουργήσει λογαριασμό σε πλατφόρμα των social media που αναπαραγάγει βίντεο με εγγεγραμμένους χρήστες. Στη συνέχεια, προέβαινε σε ζωντανή μετάδοση της κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος δύο νεαρών ατόμων εκμεταλλευόμενος την αναπηρία τους. Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η πράξη του γινόταν κατ’ εξακολούθηση.

Ενδεικτικό της έκτασης της κακοποίησης είναι το γεγονός ότι η έρευνα είχε αποκαλύψει τότε 554 βίντεο φρίκης τα οποία παρακολουθούσαν πληρώνοντας αδρά 22.000 αρρωστημένοι συνδρομητές που έδιναν μέχρι και 150 ευρώ για να βλέπουν τα θύματα να υποφέρουν.

Σε αποκρουστική μάστιγα εξελίσσεται η κακοποίηση ατόμων με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση: Συνελήφθη και δεύτερος YouTuber

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: