Δίκη Φρέντη Μπελέρη: Φυλάκιση 2,5 ετών ζήτησε η εισαγγελία του ειδικού δικαστηρίου* Η Αλβανική δικαιοσύνη δεν είναι αμερόληπτη καταγγέλλει ο ομογενής

FILE PHOTO: Ο Φρέντης Μπελέρης στις φυλακές του Δυρραχίου. Screenshot via Glomex@ALPHA TV




Στις 28/2/2024 θα συνεχιστεί η δίκη του Φρέντι Μπελέρη στο ειδικό δικαστήριο με την αγόρευση των δικηγόρων υπερασπίσεις του Κατηγορούμενου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι δύο εισαγγελείς έκριναν ένοχο των εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντh Μπελερη για το αδίκημα της ενεργoύς διαφθοράς προτείνοντας την ποινή φυλάκισης 2 χρόνια και 6 μηνών.

Για τον συγκατηγορούμενο Παντελή Κοκαβέση η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω προβλημάτων υγείας και τον έθεσαν σε περιοδικό έλεγχο από της αρχές.

Ο Φρέντη Μπελέρη απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υπόδειξη ως μάρτυρες και στην υπόθεση μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγραφα του Αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη.

Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση και έχετε αφήσει το λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχο τους. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος»,

Ο ομογενειακός ιστότοπος himara.gr σημειώνει: Οδεύουμε προς τον τραγικό επίλογο της υπόθεσης και όπως όλα δείχνουν το σχέδιο του Ράμα θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Εάν δεν αλλάξει κάτι στο εφετείο, θα έχει κατορθώσει να κρατήσει τον έλεγχο του δήμου της Χιμάρας παρόλο που έχασε στις εκλογές και θα «βγάλει» από το προσκήνιο τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντη Μπελέρη αφήνοντας τον στη φυλακή και στερώντας του το δικαίωμα να μπορέσει να ξαναπολιτευθεί. Και η μάνα Ελλάς κωφεύει…»

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Himara.gr

Με το βραβείο ηγέτης τιμήθηκε ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης, γιός του Πολ Σαρμπάνης για την προσφορά του στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: