«Δεν υπάρχει συναίνεση όταν είσαι 14 ετών»: Γαλλίδα ηθοποιός κατήγγειλε για βιασμό διάσημο σκηνοθέτη [video]

File Photo Judith Godreche poses during the photocall for ‘The Climb’ at the 72nd annual Cannes Film Festival, in Cannes, France, 17 May 2019. EPA/SEBASTIEN NOGIER




Tην έναρξη έρευνας ανακοίνωσαν oι Γάλλοι εισαγγελείς αφότου η ηθοποιός Τζούντιθ Γκοντρές υπέβαλε μήνυση κατά του σκηνοθέτη Μπενουά Ζακό, κατηγορώντας τον ότι τη βίασε σε μια σχέση που ξεκίνησε όταν εκείνη ήταν 14 ετών και εκείνος ήταν 25 χρόνια μεγαλύτερός της.

Ο Ζακό, ένας από τους πλέον εξέχοντες σκηνοθέτες της Γαλλίας, αρνήθηκε τις κατηγορίες σε δήλωσή του στην εφημερίδα Le Monde, η οποία πήρε επίσης συνέντευξη από την Γκοντρές.

Η 51χρονη Γκόντρες υπέβαλε επίσημη καταγγελία στην Ταξιαρχία Προστασίας Ανηλίκων (BPM) της αστυνομίας για φερόμενο βιασμό ανηλίκου από άτομο σε θέση εξουσίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος της, Λορ Χάινιχ.

Τον περασμένο μήνα τον κατονόμασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι αποφάσισε να το κάνει αφού είδε ένα ντοκιμαντέρ από το 2011 στο οποίο ο σκηνοθέτης είχε μιλήσει για τη σχέση του με μία έφηβη.

ην Τετάρτη, η εισαγγελία του Παρισιού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, με αρμόδιο για την υπόθεση το BPM.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς ο γαλλικός κινηματογράφος κλυδωνίζεται από τους ισχυρισμούς ότι ο κόσμος των τεχνών έχει αποκρύψει τον σεξισμό και τη σεξουαλική κακοποίηση για δεκαετίες.

«Συγκατάθεση δεν έδωσα ποτέ. Ποτέ των ποτών»

«Είναι μια ιστορία σαν τις ιστορίες των παιδιών που απήχθησαν και που μεγαλώνουν χωρίς να δουν τον κόσμο και που δεν μπορούν να σκέφτονται άσχημα για τον απαγωγέα τους. Δεν ήθελα το σώμα του. Πολύ γρήγορα, με αηδίασε», αναφέρει η εφημερίδα Le Monde.

File Photo Director Benoit Jacquot arrives for the premiere of’Eva’ during the 68th annual Berlin International Film Festival (Berlinale), in Berlin, Germany, 17 February 2018. EPA/PHILIPP GUELLAND

Επιπλέον η εφημερίδα επικαλείται γράμμα της ηθοποιού προς την κόρη της, στο οποίο γράφει – μεταξύ άλλων – πως δεν έδωσε ποτέ συγκατάθεση.

«Συγκατάθεση δεν έδωσα ποτέ. Ποτέ των ποτών.» Μιλώντας μάλιστα στο τηλεοπτικό κανάλι TMC, η Γκοντρές είπε χαρακτηριστικά: «Η συναίνεση δεν υπάρχει όταν είσαι 14 ετών. Δεν με αποπλάνησε, αλλά με χειραγώγησε».

Με πληροφορίες από BBC

Τραγικό δυστύχημα στα γυρίσματα της νέας τηλεοπτικής σειράς της Marvel: Έχασε τη ζωή του 41χρονος άνδρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: