Bloomberg: Η Αργεντινή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο* Σπεύδει να διαψεύσει το Μπουένος Άϊρες

FILE PHOΤΟ: Ο Πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι. EPA, SHAWN THEW




Η Αργεντινή διαπραγματεύεται ένα νέο πρόγραμμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναζητώντας βοήθεια ώστε να επιταχύνει την έξοδό της από τα capital controls, μετέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης το Bloomberg.

Σύμδωνα με την ίδια πηγή, το ΔΝΤ πιέζει την Αργεντινή να αφήσει το νόμισμά της να υποτιμηθεί γρηγορότερα και να διατηρήσει τα επιτόκια πάνω από τον πληθωρισμό, που τρέχει επί του παρόντος με ρυθμό περί στο 250%, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμεno ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Περίπου μία ώρα αργότερα, ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής Λουίς Καπούτο διέψευσε ότι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα δανείου, απορρίπτοντας ως «λανθασμένη» την πληροφορία του Bloomberg.

«Το ΔΝΤ μπορεί να διερευνά ένα νέο πρόγραμμα, αλλά δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα αυτή τη στιγμή», έγραψε ο Caputo σε ανάρτησή του στο Χ, απαντώντας στο δημοσίευμα που επικαλείτο κυβερνητική πηγή.

Η Αργεντινή είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΔΝΤ, με ένα υφιστάμενβο δανειακό πρόγραμμα 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ωστόσο εκτροχιάστηκε πέρυσι εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού και ογκούμενου δημοσιονομικού ελλείμματος.

Οι δύο πλευρές φέρεται να αναζητούν ήδη τρόπους πώς να ανανεώσουν την τρέχουσα συμφωνία τους.

Mε πληροφορίες από Reuters 

Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ για την πορεία του πληθωρισμού

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: