Από τη Φλώρινα, 36 ετών και λάτρης των χειμερινών σπορ: Ποιος ήταν ο σκιέρ που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

O 36χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ Πηγή Photo: Instagram




Τραγικό επίλογο είχε η επιχείρηση εντοπισμού του Έλληνα σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα ενώ επιδιδόταν στο αγαπημένο του χειμερινό σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβιτς, στη Βουλγαρία.

Ο 36χρονος Φλωρινιώτης Κωνσταντίνος Μομτσής εντοπίστηκε νεκρός αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Ο 36χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ και ταξίδευε συνέχεια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως έκανε πρόσφατα και με τρεις φίλους του στη γειτονική Βουλγαρία, στο Μπόροβιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ οι Έλληνες σκιέρ κατέβηκαν το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς με αποτέλεσμα να θαφτούν κάτω από τη χιονοστιβάδα. Οι τρεις κατάφεραν να απεγκλωβιστούν όμως ο 36χρονος δυστυχώς δεν τα κατάφερε και εντοπίστηκε νεκρός από την ομάδα διάσωσης που συμμετείχε στην αναζήτησή του.

«Τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο, ο ένας μετά τον άλλον. Δεν είχαν σακίδια πλάτης. Προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένοι», ανέφερε σχετικά μέλος της ομάδας διάσωσης και πρόσθεσε πως «κατά τη διάρκεια της κατάβασης ένας από αυτούς “έκοψε” την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Βουλγαρικά ΜΜΕ: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: