Άνοιγμα Ερντογάν στο Κάιρο: Λίγο πριν την επίσκεψή του, ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αίγυπτο

FILE PHOTO: Turkish President Recep Tayyip Erdogan attending the AK Party (Justice and Development Party) Ankara and Izmir mayor candidates promotion meeting ahead of local elections in Ankara, Turkey, 18 January 2024. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η Τουρκία συμφώνησε να προμηθεύσει μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αίγυπτο, την οποία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα, επισφραγίζοντας τη συμφιλίωση των δύο χωρών, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

“Η διαδικασία εξομάλυνσης έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι σχέσεις (μεταξύ των δύο χωρών) είναι σημαντικές για την ασφάλεια και το εμπόριο στην περιοχή”, υπογράμμισε ο Χακάν Φιντάν σε τηλεοπτική συνέντευξη. “Κάναμε συμφωνία να τους εφοδιάσουμε με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός. “Πρέπει να έχουμε σοβαρές σχέσεις με την Αίγυπτο για την ασφάλεια στη Μεσόγειο”.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anka, η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αίγυπτο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

Το Ισραήλ εξουδετέρωσε κέντρο εκπαίδευσης της Χαμάς που προετοίμασε τους τρομοκράτες για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: