«Αλεπού»…o Δένδιας: Πτήση υψηλού συμβολισμού στο Ανατολικό Αιγαίο για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με αναβαθμισμένο F-16 Viper

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε μαχητικό της 340ης Μοίρα Αλεπού της Πολεμικής Αεροπορίας ΠΗΓΗ: ΥΠΕΘΑ




Με τα διακριτικά της 340 Μοίρας «Αλεπού» και στο cockpit ενός αναβαθμισμένου F-16 σε Viper, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απογειώθηκε από την 115 ΠΜ της Σούδας.

Και στον αέρα όμως, πέραν των ιπταμένων, η πολιτικη ηγεσία συνοδεύτηκε από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χουπη και τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη, που με τα αναβαθμισμένα αεροσκάφη και ως σχηματισμός πέταξαν στο Αν. Αιγαίο.

Πρόκειται για πτήση υψηλότερου συμβολισμού από την πολιτικη και στρατιωτική ηγεσία καθώς επέλεξαν να βρεθούν χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος στο ανατολικό τμήμα του FIR Αθηνών, με τον πιο προηγμένο τύπο του F-16 που διαθέτει η Ελλάδα και με την μοίρα η οποία το διάστημα αυτό προμηθεύεται το νεότερο τύπο του Viper.

Μετά την πτήση ο κ.Δένδιας δήλωσε:

«Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, στις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης, μιας Πτέρυγας Μάχης που βρίσκεται στην Κρήτη, μια περιοχή με τεράστια στρατηγική σημασία.

Όπως είναι και στρατηγικής σημασίας για τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή, μαζί με τους εταίρους και του συμμάχους μας.

Είχα πριν από λίγη ώρα την μοναδική ευκαιρία να πετάξω με ένα F-16 και μάλιστα με ένα F-16 Viper, την πιο σύγχρονη εκδοχή του και να καταλάβω τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους, την υποχρέωσή τους απέναντι στην πατρίδα.

Η Πολεμική Αεροπορία υπηρετεί δύο ρόλους. Αποτελεί καταρχήν βασικό πυλώνα αποτροπής της χώρας μας, αλλά επίσης και σημαντικό πυλώνα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Και θα ήθελα να πω ότι η αποτελεσματικότητά της και η μεγάλη ικανότητα των στελεχών της αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια της πατρίδας. Αλλά και πέρα από αυτό, για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας, για την αποτροπή κάθε επιθετικότητας και κάθε αναθεωρητισμού.

 

Το ελληνικό κράτος συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Η παραλαβή των Rafale, η παραλαβή των F-16 Viper, ενισχύουν τις Μοίρες μας. Υλοποιούνται προμήθειες οπλικών συστημάτων τα οποία αναβαθμίζουν τις ήδη υψηλές επιχειρησιακές μας δυνατότητες.

Όπως ξέρετε, ήδη συζητάμε την απόκτηση και του F-35, του πιο σύγχρονου αεροσκάφους στον κόσμο, το οποίο θα ενισχύσει αναμφισβήτητα την επιχειρησιακή και την αποτρεπτική ικανότητα της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», η Ελλάδα προσπαθεί επίσης να αναγεννήσει, να αναδημιουργήσει την αμυντική μας βιομηχανία και να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα καινοτομίας, το οποίο θα μας δώσει την ευκαιρία να παράγουμε οπλικά συστήματα εμείς οι ίδιοι, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες και το ανθρώπινο κεφάλαιο της πατρίδας μας.

Θα ήθελα όμως, και κυρίως με την ευκαιρία που βρίσκομαι σήμερα εδώ, να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας για την άριστη ανταπόκριση στα υψηλά τους καθήκοντα. Εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, ώστε τα αεροσκάφη να είναι έτοιμα να επιχειρήσουν και να προστατεύουν την πατρίδα μας. Θα ήθελα λοιπόν, στους πιλότους, αλλά και σε όλα τα στελέχη που υποστηρίζουν από το έδαφος αυτά τα αεροπλάνα και στο πολιτικό προσωπικό, να εκφράσω την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας για τη συμβολή, την μεγάλη συμβολή στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας και να συγχαρώ τον παριστάμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον παριστάμενο Αρχηγό της Αεροπορίας για τα στελέχη τα οποία διοικούν».

Περίεργες διαρροές από το τουρκικό Υπουργείο Αμυνας: Τουρκικά μαχητικά θα μπορούν να κάνουν «θερμή καταδίωξη» στον βουλγαρικό εναέριο χώρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: