Αυξάνουν τον πολεμικό “πυρετό” η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, κτυπούν αλύπητα φιλο-Ιρανούς: Μετά τη Συρία και το Ιράκ, επιτέθηκαν σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη




Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έπληξαν τουλάχιστον 30 στόχους των Χούτι στην Υεμένη το Σάββατο σε ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων με σκοπό να απενεργοποιήσουν περαιτέρω ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Τα μέλη των ομάδων έχουν επιτεθεί ανελέητα σε αμερικανικά και διεθνή συμφέροντα στον απόηχο του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Associated Press.

Τα τελευταία πλήγματα κατά των Χούτι εξαπέλυσαν πλοία και μαχητικά αεροσκάφη. Τα πλήγματα ακολούθησαν αεροπορική επίθεση στο Ιράκ και τη Συρία την Παρασκευή που στόχευσε άλλες πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν και τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν ως αντίποινα για την επίθεση με drone που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι στόχοι των Χούτι βρίσκονταν σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες και χτυπήθηκαν από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 από το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower και από αμερικανικά πολεμικά πλοία που εκτόξευαν πυραύλους Tomahawk από την Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, το USS Gravely και το USS Carney, αμφότερα αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού, εκτόξευσαν πυραύλους.

TARA COPP και LOLITA C. BALDOR
Associated Press – Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Τι ετοιμάζει η Τουρκία; Με τον επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια συναντήθηκε στην Ντόχα ο αρχηγός της ΜΙΤ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: