Βίντεο – ντοκουμέντο από την άγρια εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: Οι δράστες διαφεύγουν έχοντας ήδη σαρώσει με καλάσνικοφ τον 44χρονο

Η στιγμή της διαφυγής. Bϊντεο από την ΕΡΤ via Glomex




Βίντεο – ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ, στο οποίο καταγράφεται η στιγμή που οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης, του 44χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στον Νέο Κόσμο, διαφεύγουν από το σημείο της επίθεσης μέσα σε ένα πολυτελές όχημα.

Η ώρα είναι επτά λεπτά μετά τις 2 τα ξημερώματα. Ένας πεζός, στον ήχο των πυροβολισμών που έχουν προηγηθεί, τρέχει θέλοντας να απομακρυνθεί.

Η δολοφονία αποδίδεται από την Αστυνομία σε συμβόλαιο θανάτου, στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος μεταξύ νονών της νύχτας, καθώς το θύμα θεωρούνταν από τα μεγάλα ονόματα στον συγκεκριμένο χώρο.




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN πρόκειται ίσως για το «ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου» στον χώρο της νύχτας.

Εις βάρος του άλλωστε είχε γίνει και πάλι απόπειρα του το 2018 στον Πειραιά. Είχε δε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία επιθέσεων και άλλα αδικήματα.

Το όνομα του έχει εμπλακεί και σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.




Η δολοφονία σημειώθηκε στις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής: Άγνωστοι «γάζωσαν» με καλάσνικοφ το θύμα, την ώρα που είχε βγει από το βενζινάδικο, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας του και άνοιξε την πόρτα για να μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, αλλά δεν πρόλαβε.

Οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι στον 44χρονο, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τρεις ή τέσσερις και επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ πιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.

Οι εκτελεστές πυροβόλησαν τον 44χρονο, ο οποίος προσπάθησε να καλυφθεί μέσα στο θωρακισμένο όχημα, αλλά δεν τα κατάφερε και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Στον τόπο του εγκλήματος έχουν βρεθεί από την Αστυνομία 81 κάλυκες από καλάσνικοφ.

Αμέσως μετά τη δολοφονία οι δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.




Λίγο αργότερα το ΙΧ βρέθηκε καμένο, στην Λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί και παρελήφθη από γερανό της Αστυνομίας, για να μεταφερθεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί εργαστηριακά.

Μάλιστα αναφέρεται ότι στο σημείο εκείνο βρέθηκε και οπή από σφαίρα σε παρακείμενη πολυκατοικία και εικάζεται ότι οι δράστες μπορεί να πυροβόλησαν και για εκφοβισμό σε περίπτωση που φοβήθηκαν ότι υπήρξε κάποιος αυτόπτης μάρτυρας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία, ενώ έχει ληφθεί οπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή για να εξεταστεί στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Open

Εκτέλεση τα ξημερώματα στο Νέο Κόσμο με πάνω από 70 σφαίρες: Νεκρός 44χρονος έξω από βενζινάδικο, θύμα του «πολέμου» των φατριών της ελληνικής μαφίας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: