Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία, 485 κλήσεις στην πυροσβεστική, τραγωδία στο λιμάνι της Κυπαρισσίας: Νεκρή 65χρονη που παρασύρθηκε από τα κύματα

Μια σιδερένια εξέδρα κατέρρευσε λόγω των σφοδρών ανέμων και των κυμάτων στο λιμάνι της Νέας Κίου του Δήμου Άργους – Μυκηνών στην Αργολίδα, Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, φέρνοντας στο λιμάνι πολλές ακαθαρσίες και φερτά υλικά. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Nεκρή ανασύρθηκε 65χρονη αλλοδαπή από το λιμάνι της Κυπαρισσίας, η οποία σύμφωνα με δήλωσή του συζύγου της παρασύρθηκε από τα κύματα που κάλυπταν κατά διαστήματα τον λιμενοβραχίονα, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του λιμενικού σώματος.

Η άτυχη γυναίκα έπεσε στη θάλασσα και κατόπιν ερευνών που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε παραλία βόρεια του λιμανιού της Κυπαρισσίας. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας του Λιμεναρχείου Πύλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, ανέφερε το λιμενικό.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, ενώ πιο τοπικού και πρόσκαιρου χαρακτήρα βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου.

Πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους υπάρχει στη Δυτική Ελλάδα κυρίως μετά τις απογευματινές ώρες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά πάνω από τα 1200-1500 μέτρα (ενδεικτικά υψόμετρα).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14, στην Ήπειρο από -1 έως 12, στη Θεσσαλία από 0 έως 15-16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή οδό του Ρίου προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Αχαΐα.

Ειδικότερα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, αλλά και των ισχυρών ανέμων, προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μην εγκλωβιστούν οχήματα.

Επίσης, εξ αιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού διεξάγεται με δυσχέρεια και με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων η κυκλοφορία οχημάτων στην δημοτική οδό που συνδέει την τοπική κοινότητα Περιστέρας, του Δήμου Αιγιαλείας, με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

– Το Κέντρο Επιχειρήσεων έλαβε λόγω κακοκαιρίας 485 κλήσεις σε όλη την χώρα

Συνολικά 485 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας από προχθες έως στις 18:00 χθες. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας.

Συγκεκριμένα:

– Στην Περιφέρεια Αττικής 196 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 102 κοπές δέντρων και 41 αφαιρέσεις αντικειμένων.

– Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 101 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 56 κοπές δέντρων και 9 αφαιρέσεις αντικειμένων.

– Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 45 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 37 κοπές δέντρων.

– Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 32 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 22 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.

– Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 37 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 16 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.

– Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 11 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων.

– Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας 5 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

– Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων

– Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

– Στην Περιφέρεια Ηπείρου 11 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων, 2 αντλήσεις υδάτων και 1 αφαίρεση αντικειμένου

– Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων, 1 αφαίρεση αντικειμένου και 3 αντλήσεις υδάτων

– Στην Περιφέρεια Κρήτης 2 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 1 κοπή δέντρου και 1 άντληση υδάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2024 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

α) θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο.

β) κατά περιόδους θα επηρεάσουν τη Θράκη και πιθανώς την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και μετά.

Περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/48m3LXr

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

“Καθηλωμένο” στο λιμάνι του Ηρακλείου λόγω βλάβης στον καταπέλτη το blue Galaxy: Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: