Το Λικούντ στα χειρότερά του κι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «τελειωμένος», δείχνει δημοσκόπηση: Το Ισραήλ, ωστόσο, θα κερδίσει τον πόλεμο

File Photo: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. EPA, RONEN ZVULUN, POOL




Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του πολέμου κατά της Χαμάς στη Γάζα , του συνεχιζόμενου ζητήματος των ομήρων της Χαμάς και της παρατεταμένης σύγκρουσης στα βόρεια σύνορα με τη Χεζμπολάχ, το Κόμμα Λικούντ θα έπεφτε σε ένα άνευ προηγουμένου χαμηλό μόλις 16 εδρών εάν πραγματοποιούνταν εκλογές σήμερα, σύμφωνα με έρευνα της Maariv, που διεξήγαγε η Lahav Research.

Tα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν επίσης την αποδυνάμωση του κυβερνητικού συνασπισμού κατά δύο μονάδες και μια μείωση 5% στα ποσοστά αποδοχής του Μπενιαμίν Νετανιάχου ως κατάλληλου για τον ρόλο του πρωθυπουργού – 29%. έναντι 51% για τον Μπένι Γκαντς, ο οποίος βελτιώθηκε κατά 3%.

Ανάμεσα σε ερωτηθέντες που είχαν ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές το κόμμα του Λικούντ, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, το ποσοστό της αποδοχής του ισραηλινού πρωθυπουργού φτάνει στο 54% ένατι 28% για τον Γκαντς, ενώ ένα 18% απάντηση «δεν ξέρω».

Απαντώντας σε μια πρόσθετη ερώτηση: “Την ερχόμενη Κυριακή, θα συμπληρωθούν 100 ημέρες από τις 7 Οκτωβρίου. Όταν κοιτάξετε τη συνολική εικόνα, το Ισραήλ κερδίζει ή χάνει τον πόλεμο;” – οι απαντήσεις ήταν: σαφώς κερδίζει 9%, όχι ακόμη αλλά προς τη νίκη βαδίζει  53%, μάλλον χάνει 22%, χάνει σίγουρα 8%, δεν ξέρω 8%.

Η έρευνα διεξήχθη στις 10-11 Ιανουαρίου, με 515 ερωτηθέντες να αντιπροσωπεύουν τον ενήλικο πληθυσμό στο Ισραήλ ηλικίας 18 ετών και άνω. Τόσο οι Εβραίοι όσο και οι Άραβες συμμετέχοντες απάντησαν. Το περιθώριο σφάλματος είναι 4,3%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κόμμα Λικούντ, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λαμβάνει μόνο 16 έδρες . Το κόμμα Yesh Atid, του οποίου ηγείται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Yair Lapid, έεξασφαλίζει 13 έδρες και ο Yisrael Beiteinu, του οποίου ηγείται το μέλος της Κνεσέτ, Avigdor Lieberman, λαμβάνει 10 έδρες.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

 

«Άνευ προηγουμένου» συμφωνία για την ασφάλεια υπέγραψαν Σούνακ και Ζελένσκι: Σε ισχύ μέχρι να μπει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: