Την Τετάρτη ανοίγει η συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: Με συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ

FILE PHOTO: A couple of protesters walk with a boy during the Pride March in support of the country’s LGTBI community, through the streets of Santiago, Chile, 13 November 2021. With a festive march full of multicolored flags, the LGTBI community in Chile celebrated Pride Day which coincides with the end of the discussion of a bill that would legalize same-sex marriage, a historical demand of the LGTBI community in the country. People marched from the central Plaza Italia in Santiago to the seat of Government, the Palacio de la Moneda, to demand that the parliamentary discussion of the law be expedited. EPA/Alberto Valdes




Μεθαύριο Τετάρτη θα ανοίξει επισήμως  το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρξει «ισότητα στον γάμο», δηλαδή θα φέρει νομοσχέδιο που θα αναγνωρίσει το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ και θα τοποθετηθεί σχετικά, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

«Πολύ σύντομα, μεθαύριο Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ και το δημοσιογράφο, Γιώργο Κουβαρά, και εφόσον ερωτηθεί, θα απαντήσει για το ποιος είναι ο σχεδιασμός, πως θα ξεκινήσει η συζήτηση. Ο πρωθυπουργός τηρεί το λόγο του, αυτά, που λέει τα εννοεί και τα κάνει πράξη, όταν η συζήτηση άπτεται των δικαιωμάτων πρέπει να είναι ουσιαστική χωρίς κραυγές, δεν πρόκειται για μαύρο – άσπρο, όπως έχουμε ευθύνη έναντι του συνόλου των πολιτών. Ο καθένας εκφράζει την άποψη του και όταν ερωτάται απαντά, είναι σημαντικό να περιμένουμε για το ακριβές περιεχόμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με την επιδίωξη της κυβέρνησης να νομοθετήσει για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία.

  • Η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή σύντομα, το οποίο θα προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία, με κύριο στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών των ζευγαριών που ήδη υπάρχουν και σήμερα δεν αναγνωρίζονται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρές διακρίσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, που σήμερα ήδη έχει ένα ή περισσότερα παιδιά, θα μπορεί να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας και ο άντρας ή η γυναίκα που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού.

Όχι στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με ένθετη μητέρα

Αυτό που δεν θα αναγνωρίζει ως δικαίωμα το νομοσχέδιο στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών, είναι η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, π.χ. μέσω παρένθετης μητέρας, διότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη για αυτό.

Έτσι, ο άνδρας ή ένα ζευγάρι ανδρών δεν θα μπορεί να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Όμως, θα μπορεί να υιοθετήσει. Αυτό άλλωστε, το δικαίωμα της υιοθεσίας, αναγνωρίζεται στη χώρα μας από το 1946 σε μόνους άντρες και προστατεύεται και από το Σύνταγμα, αλλά βέβαια στην Ελλάδα τόσο οι όροι αυτοί καθ’ αυτοί της υιοθεσίας είναι πολύ αυστηροί, αλλά και τα προς υιοθεσία παιδιά λίγα.

Έτσι λοιπόν θα ξεκαθαρίσει το θέμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε αυτά που λέει ο Κασσελάκης», εννοώντας φυσικά και την ατάκα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει «ένα αγοράκι με τον Τάιλερ». Ο νόμος κατά τον σχεδιασμό θα εξηγηθεί αρκετά στον κόσμο, ώστε «όλοι να καταλάβουν ότι δεν επιτρέπει την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σε δύο άνδρες», κάτι που δεν ισχύει άλλωστε στη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews.gr

 

Ασκήσεις Μητσοτάκη σε τεντωμένο σκοινί για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία: Προχωρά παρά την αντίθεση της Εκκλησίας και μόνο με το 1/3 των βουλευτών του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: