Τι τις ήθελε τις φιλανθρωπίες; Έρευνα για απάτη σε βάρος της διάσημης influencer Κιάρα Φεράνι ενώ τεράστιοι χορηγοί, ακόμη και η Coca Cola την εγκαταλείπουν [video]

File Photo Italian fashion blogger, Chiara Ferragni, arrives for the premiere screening of ‘The Ferragnez – La Serie’ in Milan, Italy, 02 December 2021. EPA/MATTEO CORNER




Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες η ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι μετά την ατυχή κατάληξη μιας φιλανθρωπικής της πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η εισαγγελία του Μιλάνου διεξάγει έρευνα για απάτη σε βάρος της ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι και της Αλεσάντρα Μπαλόκο, ιδιοκτήτριας εταιρίας που παράγει το γνωστό παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, το «παντόρο».

Φεράνι και Μπαλόκο διατηρούν οικονομική συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας, πριν από ένα χρόνο, έγινε αναφορά σε φιλανθρωπική πρωτοβουλία για την αγορά διαγνωστικών μηχανημάτων για παιδιατρικό νοσοκομείο του Τορίνο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όμως, η δωρεά στο νοσοκομείο φέρεται να έγινε από την εταιρία πριν ξεκινήσουν οι πωλήσεις του παντόρο, ενώ η τιμή του γλυκού, λόγω και της «διαφήμισης» της ινφλουένσερ, τριπλασιάστηκε. Η δημόσια ιταλική υπηρεσία κατά των τραστ έχει ήδη επιβάλει χρηματικό πρόστιμο τόσο στη Φεράνι όσο και στη συγκεκριμένη εταιρία.

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, κατασχέθηκε μέρος της αλληλογραφίας της ινφλουένσερ με την Μπαλόκο, η οποία φέρεται να παρουσιάζει πολλά χρήσιμα στοιχεία. Παράλληλα, η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας συνεχίζει να ερευνά άλλες δυο εμπορικές δραστηριότητες συνδεδεμένες, όπως είχε ανακοινωθεί, με φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες: την πώληση πασχαλινών αυγών αλλά και μιας κούκλας, η οποία μοιάζει εντυπωσιακά στην Κιάρα Φεράνι.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Το σκάνδαλο και η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης είχε ως αποτέλεσμα πολλές συνεργαζόμενες με τη διάσημη influencer με τους σχεδόν 30 εκατομμύρια followers στο Instagram εταιρείες να ανακοινώσουν τη διακοπή της συνεργασίας.

 

Μετά την ιταλική εταιρεία οπτικών Safilo, τώρα ήρθε η σειρά της Coca-Cola να διακόψει τη συνεργασία της. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας La Repubblica, η εταιρεία αναψυκτικών είχε προσλάβει τη Φεράνι για μια διαφήμιση, που επρόκειτο να προβληθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου. Αλλά η Coca-Cola αποφάσισε να μην προχωρήσει τη συνεργασία μετά το σκάνδαλο με το χριστουγεννιάτικο κέικ και το πρόστιμο του 1 εκατομμυρίου ευρώ που επέβαλε πρόσφατα η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας στην 36χρονη επιχειρηματία των social media.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, L’Unione Sarda

 

Χρυσές Σφαίρες: Ακροβατώντας μεταξύ καλόγουστου και εκκεντρικού* Τα πιο εντυπωσιακά φορέματα στο κόκκινο χαλί [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: