Τα πρώτα γραμματόσημα του 2024, από τα ΕΛ.ΤΑ. είναι αφιερωμένα στους εμβληματικούς αρχαίους του ελληνικού πνεύματος

Η πρώτη σειρά γραμματοσήμων του 2024 Πηγή ΕΛΤΑ




Εμβληματικές μορφές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος απεικονίζουν τα πρώτα γραμματόσημα του 2024, που κυκλοφορούν στις 17 Ιανουαρίου.

Η Σειρά έχει τον τίτλο «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία– Μέρος Β’» και έρχεται να συμπληρώσει την Α’ έκδοση που έγινε το 2019. Ο Επίκουρος, ο Ξενοφών, ο Σωκράτης, ο Ηρόδοτος, ο Ευριπίδης, απεικονίζονται στο Α’ μέρος της Σειράς, ενώ στο Β’ μέρος απεικονίζονται ο κωμωδιογράφος Αριστοφάνης, ο δραματουργός Αισχύλος, ο λυρικός ποιητής Πίνδαρος, ο φιλόσοφος Ηράκλειτος και ο φιλόσοφος και αστρονόμος Αναξαγόρας.

Η πρώτη σειρά γραμματοσήμων του 2024 Πηγή ΕΛΤΑ

Τον σχεδιασμό των γραμματοσήμων, που έγινε με την χαλκογραφική μέθοδο, επιμελήθηκε ο καθηγητής Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, κ. Γιάννης Γουρζής.

Η Σειρά περιλαμβάνει, επίσης, Αριθμημένα Φυλλαράκια, Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, σετ 5 καρτών maximum prepaid και Set Pack με όλα τα προϊόντα.

Όταν το αεροσκάφος της U.S. Airways… «προσγειώθηκε» στον ποταμό Χάντσον, στο Μανχάταν: 15 χρόνια από τη φοβερή σωτήρια ενέργεια του ήρωα-πιλότου «Sully» (videos)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: