Τα μυστήρια της «υπουργοποίησης» του Κασσελάκη με τη Νέα Δημοκρατία το 2019: Διαψεύδει δημοσίευμα του Documento ο Αντώνης Διαματάρης

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Ο Αντώνης Διαματάρης, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα αποδήμου ελληνισμού και εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας διέψευσε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που υποστηρίζει ότι οι ίδιος είχε προτείνει τον Στέφανο Κασσελάκη, εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναλάβει υπουργικό θώκο στην κυβέρνηση της ΝΔ, μετά τις εκλογές του 2019.

Στην ανάρτησή του ο κ. Διαματάρης αναφέρει: «Τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Σημειώνεται ότι σε προδημοσίευση (τμήματος) του ρεπορτάζ στον ιστότοπο του Docuμento αναφέρονται τα εξής:

«Kαι όμως συνέβη! Παρά το ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως και όλος ο μηχανισμός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και όλα τα συστημικά ΜΜΕ προσπαθούν εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες να χτυπήσουν τον νέο πλέον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, με μια συνέντευξη-βόμβα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης, ανέτρεψε όλα τα δεδομένα.

Όπως ο ίδιος δηλώνει στη συνέντευξή του που κυκλοφορεί στο Documento του Σαββάτου 6/1/2024, ήταν ο ίδιος ο Αντώνης Διαματάρης που μεσολάβησε και του πρότεινε χαρτοφυλάκιο στην πρώτη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019.

To πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

Προσθέτει πως η απάντηση που εισέπραξε ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» -με τη σύντομη υπουργική θητεία- ήταν αρνητική.

Όπως λέει ο Μανώλης Καπνισάκης ο οποίος γνωρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη από όταν ήταν 14 ετών: «…ο Στέφανος είχε πολιτικές ανησυχίες και κοινωνικές ευαισθησίες και θα έβρισκε τον τρόπο να ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί πουθενά αλλού παρά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου υπήρχαν στο παρελθόν κρούσεις και από άλλο κόμμα…»

Και προσθέτει:

«Το 2019, προ των εθνικών εκλογών, ο Αντώνης Διαματάρης τον προσέγγισε για λογαριασμό του Κυρ. Μητσοτάκη και του πρότεινε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, την οποία ο Στέφ. Κασσελάκης αρνήθηκε»

Το ιστορικό Ζάππειο Παρθεναγωγείο στο Φανάρι επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: