Τα μέτρα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Μάριος Χαρτσιώτης. PIO, Andreas Loucaides




Οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, η υψηλή τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και η επιτυχής γεώτρηση της ΕΝΙ στο τεμάχιο ‘Κρόνος 2’ είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων στον κυπριακό Τύπο της Τετάρτης.

Προβάλλονται επίσης θέματα που αφορούν την οικονομία και τις επιπτώσεις από τους πολέμους, την πλατφόρμα καταχώρησης των στοιχείων των Πραγματικών Δικαιούχων και την αντίθεση του Τ/κ δικηγόρου για έκδοσή του στην Κύπρο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Με φάρους και φανφάρες δεν καταστέλλεται το έγκλημα» γράφει στο κύριο της θέμα της ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, έδωσε οδηγίες για την έντονη παρουσία ενόπλων αστυνομικών στα κέντρα των πόλεων.

Αλλού αναφέρει ότι είναι μεν τριπλάσιος ο αριθμός των φωτοβολταϊκών, αλλά το ρεύμα είναι ακριβότερο και σημειώνει ότι η ραγδαία αύξηση των ΑΠΕ δεν άγγιξε το κόστος του ηλεκτρισμού. Γράφει επίσης ότι με επιστολή του ο Γενικός Ελεγκτής προς τον Γενικό Λογιστή ζητεί να τεθεί τέλος στις πολλαπλές συντάξεις των αξιωματούχων.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ανάβει εντός των ημερών η φλόγα στον ‘Κρόνο 2’» γράφει στο κύριο του θέμα ότι η γεώτρηση της ΕΝΙ είναι επιτυχής και ο ταμιευτήρας είναι πλούσιος σε φυσικό αέριο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου προειδοποιεί τους αντάρτες με διαγραφή για τη διαμάχη για τις υποψηφιότητες στις δημαρχιακές εκλογές.

Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικών της συντεχνίας Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης καταγγέλλει παρεμβάσεις για να σταματήσει να αναφέρεται σε προσπάθειες κουκουλώματος καταγγελίας εναντίον μέλους της Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Άρον-άρον τα έκαναν μπάχαλο» γράφει στο κύριο θέμα ότι μπαλωματική λύση αποδείχθηκε η ενδιάμεση πλατφόρμα καταχώρησης των στοιχείων των Πραγματικών Δικαιούχων, καθώς όταν λειτούργησε το ηλεκτρονικό μητρώο του Εφόρου Εταιρειών αυτά δεν μπορούσαν να μεταφερθούν, ενώ σημειώνει ότι η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία προκειμένου η χώρα να αποφύγει πρόστιμο της Κομισιόν.

Αλλού γράφει ότι για την απόφαση για δημιουργία κατασκηνωτικού χώρου στο Δάσος Μαχαιρά με την παραχώρηση δασικής γης σε σωματείο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν έδωσε κατάθεση και αναχώρησε για το εξωτερικό το θύμα της απόπειρας φόνου στην Αγλαντζιά.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αόρατο χέρι δεν αφήνει την ΑΗΚ να μειώσει το κόστος ηλεκτρισμού» αναφέρει στο κύριο της θέμα ότι συντεχνίες της ΑΗΚ έστειλαν κοινή επιστολή προς την κυβέρνηση με σαφείς αιχμές για συμφέροντα.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο υπόκοσμος συνεχίζει να δρα ανενόχλητος με το αίσθημα ανασφάλειας να εντείνεται και σημειώνει ότι η Κυβέρνηση και η Αστυνομία αδυνατούν να πατάξουν το οργανωμένο έγκλημα. Σε άλλη είδηση, αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ τίμησε τον κορυφαίο πιανίστα Νικόλα Οικονόμου.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «’Η διασφάλιση του αισθήματος ασφαλείας είναι ύψιστη προτεραιότητα’» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης λέει ότι θα καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα «που επηρεάζει όλη την κυπριακή κοινωνία». Σε άλλο θέμα γράφει ότι τρεις χελώνες απελευθερώθηκαν για να επιστρέψουν στη θάλασσα. Γράφει επίσης ότι ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος αντιτίθεται στην έκδοσή του στην Κύπρο.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Υπό στενή πολιορκία οι καταναλωτές» γράφει ότι υπάρχουν εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι οι δύο πόλεμοι και η «τρικυμία» στο Σουέζ θα φέρουν σε πρώτο στάδιο ανατιμήσεις 7-20%.

Δημοσιεύει επίσης δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, ο οποίος μεταφέρει την ανησυχία της Κομισιόν αναφορικά με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας όπως επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τις τιμές στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στη Νομική Υπηρεσία παραπέμφθηκε το θέμα με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Ζήνωνας Σωκράτους
Λευκωσία, Κύπρος

Προκλητικός ο συλληφθείς τουρκοκύπριος δικηγόρος που διώκεται για σφετερισμό περιουσιών στα κατεχόμενα: Υπέβαλε ένσταση κατά της έκδοσής του στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: