Tα ένοχα μυστικά του βάλτου του Μεσολογγίου: Αναζητούν την καραμπίνα που «χτύπησε» πισώπλατα τον Μπάμπη… Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έδωσε τέλος στο άγριο θρίλερ (video)

Βρέθηκε η σορός του Μπάμπη σε βάλτο στο Μεσολόγγι. Φωτογραφία Hellas Journal, You Tube via OPEN TV




Τραγική κατάληξη είχε το πρώτο σκέλος του αστυνομικού θρίλερ που εκτυλίχθηκε επί 18 ημέρες στο Μεσολόγγι.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ τελεσφόρησαν καθώς το πτώμα του αγνοούμενου Μπάμπη, εντοπίστηκε σε βαλτώδη περιοχή του Κάμπου Ευηνοχωρίου, κοντά στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου.

Το πτώμα του Μπάμπη βρέθηκε σε μία τάφρο που οδηγεί στη λιμνοθάλασσα.

Βάσει των πρώτων ενδείξεων, φαίνεται πώς το άψυχο σώμα του έμεινε για αρκετές ημέρες στο νερό.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο και περισσότερα στοιχεία θα γίνουν γνωστά το πρωί της Τρίτης μετά από τη διαδικασία νεκροψίας – νεκροτομής.

Επίσης από την πρώτη εξέταση του ιατροδικαστή προκύπτει ότι το θύμα έχει βληθεί πισώπλατα με κυνηγετικό όπλο και μάλιστα από κοντινή απόσταση, κατα πληροφορίες δε πισώπλατα. Ο εντοπισμός του όπλου θα είναι πλέον το βασικό σημείο έρευνας την Τρίτη.

Στο άψυχο σώμα του εντοπίστηκαν πολλαπλά τραύματα σε πόδια και χέρια, ενώ λόγω της προκεχωρημένης σήψης ο ιατροδικαστής δεν κατάφερε να εξάγει άλλα συμπεράσματα πλέο αυτών.

Ο 31χρονος φέρεται να έχει δεχθεί πυροβολισμό στην πλάτη, ενώ τραύματα βρέθηκαν στα χέρια και στα πόδια από άλλους πυροβολισμούς, χωρίς να μπορούν να καταμετρηθούν με ακρίβεια.

Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι το πτώμα είχε αφεθεί εκεί έχοντας δεμένο πάνω του κάποιο βαρύ αντικείμενο.

Σε κάθε περίπτωση η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του 31χρονου άνδρα θα διενεργηθεί την Τρίτη και πρόκειται να προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς.

  • Συγκεκριμένα, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

Όσον αφορά στην επίσημη ταυτοποίηση της σορού, αυτή αναμένεται να γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, τόσο μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από την εξέταση γενετικού υλικού.

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος

Το πτώμα του Μπάμπη εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ιδιωτικής ομάδας (Anubis Cold Case Κ9) εντοπισμού και ανίχνευσης ανθρώπινων υπολειμμάτων.

Η συγκεκριμένη ομάδα επιστρατεύτηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία που όρισε ειδικό ορκωτό εκπαιδευτή-ερευνητή να συμμετάσχει στις έρευνες.

Πρόκειται για μια ειδική ομάδα ιδιωτών ερευνητών.




Οι έρευνες της ομάδας ξεκίνησαν το Σάββατο σε μια συγκεκριμένη περιοχή που είχε οριοθετήσει η αστυνομία μετά το συνδυασμό στοιχείων που ανέλυσε για το σημείο που είχε κινηθεί ο 50χρονος κρεοπώλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος σκύλος ήδη από χθες Κυριακή είχε εντοπίσει στοιχεία πτώματος στην περιοχή. Ωστόσο λόγω του ισχυρού ανέμου που μετέφερε την δυσωδία σε μεγάλη απόσταση, δεν κατάφερε να εντοπίσει το σημείο.

Με το που οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν, ο σκύλος εντόπισε το σημείο μέσα σε ένα κανάλι του βάλτου.

Ο σκύλος έπεσε μέσα στο βαθύ χαντάκι γεμάτο νερό και καλαμιές και κατάφερε να εντοπίσει το πτώμα το οποίο ήταν μπρούμητα κάτω από ένα βαρύ αντικείμενο που πιθανότατα είχε τοποθετήσει ο δράστης για να καλύψει τα ίχνη του.

Η Αγγελική Διακομανώλη που είναι στο γραφείο Τύπου της ομάδας Anubis Cold Case Κ9 team μίλησε στο Live News.



«Δεν θα το αφήναμε, είχαμε άριστη συνεργασία με τις Αρχές. Είναι η μοναδική μονάδα στην Ευρώπη που διαθέτει αυτά σκυλιά. Τα αντίστοιχα σκυλιά υπάρχουν στην Αμερική».

Ένας από τους ανθρώπους που βοήθησε στις έρευνες μίλησε στην εκπομπή του Mega, LIVE NEWS, και είπε:

«Ψάχνουμε 18 μέρες τώρα για το παιδί. Είχαμε ξαναψάξει εκεί. Είναι ένα αυλάκι λίγο πιο βαθύ. Ίσως κάποιος τον είχε ρίξει εκεί. Βρέθηκε μέσα στο νερό. Από χθες το σκυλί είχε μία μυρωδιά αλλά από τον αέρα έχανε την επαφή και σήμερα το βρήκε. Το παιδί ήταν σκεπασμένο με ένα βαρύ αντικείμενο».




Από τα ρούχα 

Η σορός του άτυχου άνδρα μαζί με τα ευρήματα που θα έρθουν από τις έρευνες της αστυνομίας στη συγκεκριμένη περιοχή αναμένεται να δώσει απαντήσεις και στα αναπάντητα ερωτήματα που εκκρεμούν. Για παράδειγμα το εάν υπάρχει DNA στη σορό του Μπάμπη, ή ακόμα και πάνω στα ρούχα του, καθώς βρέθηκε με αυτά μέσα στον βάλτο.

Η ΕΛΑΣ έχει αποκλείσει την περιοχή σε μία ακτίνα περίπου δύο χιλιομέτρων και θα υπάρξει ολονύχτια φύλαξη προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα στοιχεία. Οι έρευνες θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας, καθώς η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά διάφορα ευρήματα, όπως το όπλο ή τα όπλα της δολοφονίας, το κινητό του θύματος που τελευταία φορά εξεπέμψε σήμα από το σημείο, αλλά και την καραμπίνα του 31χρονου Μπάμπη.

Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Μπάμπης να δολοφονήθηκε σε άλλο σημείο και απλά να μεταφέρθηκε το πτώμα του στο σημείο όπου ανευρέθη.

Προφυλακιστέος ο 50χρονος κρεοπώλης

Οσο για τον  51χρονο κρεοπώλη, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν τον 50χρονο προσωρινά κρατούμενο. Κατά την έξοδο του κρεοπώλη από το δικαστικό μέγαρο, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, συγκεντρωμένοι άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν. Ο φερόμενος ως δολοφόνος μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα στις φυλακές Κορυδαλλού.




Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την εύρεση της σορού, ο κρεοπώλης δεν «έσπασε» και συνέχισε να επιμένει στην εκδοχή του κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία. Παρ’ όλα αυτά αποφασίστηκε η προφυλάκισή του και η μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Νωρίτερα εξάλλου, οι ισχυρισμοί του είχαν καταρριφθεί ένας – ένας, καθώς ο ίδιος υποστήριζε πως το επίμαχο βράδυ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο, οι τοξικολογικές εξετάσεις και οι αναλύσεις βγήκαν «καθαρές» μη έχοντας λάβει κάποιου είδους ουσία.

Παράλληλα, ο ίδιος έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις, όπως στις ώρες συνάντησης με τον αγνοούμενο. Μάλιστα, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος αποκλείει ο 50χρονος να έδρασε μόνος και πιθανολογεί πως υπάρχουν και συνεργοί.

Με κυνηγετικό όπλο η δολοφονία του Μπάμπη: Βρέθηκε πρηνηδόν σε βάλτο* Δεν «σπάει» ο κρεοπώλης που κρατείται για ανθρωποκτονία με δόλο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: