Πυρετώδεις επαφές στο Παρίσι μεταξύ ΗΠΑ, Αίγυπτου, Κατάρ και Ισραήλ για ανακωχή και απελευθέρωση ομήρων: H Γαλλία δεν προγραμματίζει νέα χρηματοδότηση της Unrwa

epa11110316 Israeli Merkava tanks from the Reserve Brigade 4 are loaded on trucks after they pulled out from southern Gaza Strip, at an undisclosed location in Israel, 28 January 2024. EPA, ATEF SAFADI




Επαφές ανάμεσα στον αρχηγό της CIA Ουίλιαμ Μπερνς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Αιγύπτου, του Κατάρ και του Ισραήλ πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Παρίσι με θέμα συζήτησης συμφωνία ανακωχής στην Γάζα, σύμφωνα με πληροφορημένες πηγές.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων χωρών είχαν επίσης επαφές και με τις γαλλικές αρχές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές με στόχο να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες επί συμφωνίας που περιλαμβάνει την εφαρμογή ανακωχής και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στην Γάζα.

Παράλληλα, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι δεν προγραμματίζει νέα χρηματοδότηση της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, έπειτα από τις κατηγορίες που διατύπωσε την Παρασκευή το Ισραήλ για εμπλοκή εργαζομένων της υπηρεσίας στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

«Η Γαλλία δεν έχει προγραμματίσει νέα πληρωμή κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα αποφασίσει την κατάλληλη στιγμή σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Εθνη και τους βασικούς χορηγούς», στους οποίους ανήκει το Παρίσι, με την πληρωμή 60 εκατομμυρίων ευρώ στην Unrwa το 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, που επικαλείται «ιδιαίτερης σοβαρότητας»κατηγορίες .

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Η στιγμή των πυροβολισμών μέσα στην καθολική εκκλησία της Κωνταντινούπολης: Ένας νεκρός, διέφυγαν οι δράστες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: