Παρθενικό ταξίδι στην Ευρώπη για το μεγαλύτερο «πράσινο» ro-ro vessel στον κόσμο: Έρχεται από τη Σανγκάη και χωράει 7.600 οχήματα [video]

File Photo The world’s largest green ro-ro car carrier commissioned by SAIC Motor Corp Screenshot via YouTube




Ένα υβριδικό πλοίο υγροποιημένου φυσικού αερίου για τη μεταφορά οχημάτων (ro-ro vessel) απέπλευσε από την Σανγκάη για το πρώτο του ταξίδι με προορισμό την Ευρώπη.

Το ίδιο πλοίο, μεταφέρει περίπου 5.000 οχήματα που παρήγαγε η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στις κατασκευές.

Το μήκος του πλοίου φτάνει τα 200 μέτρα, το πλάτος του τα 38 μέτρα, ενώ έχει ικανότητα μεταφοράς 7.600 οχημάτων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλοίο καθαρής ενέργειας, σχετικά με την μεταφορική του ικανότητα, αλλά και για την οικονομική επένδυση που έγινε για την κατασκευή του από κινεζικά ναυπηγεία.

Ο υβριδικός ενεργειακός σχεδιασμός του πλοίου, του επιτρέπει να καταναλώνει υγροποιημένο φυσικό αέριο, πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, ή πετρέλαιο κίνησης, με αποτέλεσμα τη μείωση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό περίπου 30% έναντι των παραδοσιακών πλοίων της ίδιας χρήσης, σύμφωνα με τον Τζιν Κι γενικό διευθυντής της SAIC Anji Logistics Co., Ltd.

Ρεκόρ στην εξαγωγή οχημάτων έκανε το 2023 η Κίνα

Στο μεταξύ, ο τερματικός λιμενικός σταθμός εξαγωγής οχημάτων στη Σανγκάη Haitong International Automotive Terminal ανακοίνωσε πως διαχειρίστηκε αριθμό ρεκόρ οχημάτων το 2023, με δεδομένη την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για οχήματα που παράγονται από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο αναφερόμενος τερματικός σταθμός βρίσκεται στην περιοχή του λιμανιού Γουαϊγκαοκιάο και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς τερματικούς σταθμούς οχημάτων της Κίνας, ενώ διαχειρίστηκε 1,02 εκατομμύριο οχήματα το 2023.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία οι εξαγωγές οχημάτων ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο μονάδες από τον ίδιο τερματικό λιμενικό σταθμό, όπως ανακοίνωσαν τα τελωνεία της Σανγκάης.

Από τον ίδιο τερματικό λιμενικό σταθμό απέπλευσαν περισσότερα από 800 ξένα πλοία μεταφοράς οχημάτων (ro-ro) το 2023.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δυστοπική έρευνα: Η Γροιλανδία χάνει 30 εκατ. τόνους πάγου την ώρα* 20% περισσότερο απ’ όσο προέβλεπαν οι επιστήμονες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: