Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων: Τρίωρη στάση της ΟΛΜΕ

FILE PHOTO: Φοιτητές των πανεπιστημίων της Αθήνας διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια, κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στο Προπύλαια.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από πλευράς του αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».

Στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στις 12:00, φοιτητικοί σύλλογοι θα διαμαρτυρηθούν στην Καμάρα, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στις 19:00, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Ερμού, προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα.

Με πληροφορίες από ertnews

Χρειάζονται κι άλλα μέτρα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα δηλώνει ο Επίτροπος Δικαιοσύνης: Δικαστικό σύστημα, προστασία και ενίσχυση δημοσιογράφων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: