Ο Πάπας ζητεί τη διεθνή απαγόρευση της παρένθετης μητρότητας: Δε μπορεί η ανθρώπινη ζωή να γίνει αντικείμενο εμπορευματοποίησης

FILE PHOTO: O πάπας Φραγκίσκος. EPA, ETTORE FERRARI




Ο Πάπας Φραγκίσκος τη Δευτέρα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δεσμευτεί να απαγορεύσει την κύηση με παρένθετη μητέρα , καταγγέλλοντας την «εμπορευματοποίηση» του ανθρώπινου σώματος.

“Η πορεία προς την ειρήνη απαιτεί σεβασμό για τη ζωή, για κάθε ανθρώπινη ζωή, ξεκινώντας από το αγέννητο παιδί στη μήτρα της μητέρας, που δεν μπορεί να καταργηθεί ή να γίνει αντικείμενο εμπορευματοποίησης”, δήλωσε ο Φράνσις κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών του στο διπλωματικό σώμα στο Βατικάνο.

«Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρώ ότι η πρακτική της παρένθετης μητρότητας είναι λυπηρή, γιατί υπονομεύει σοβαρά την αξιοπρέπεια των γυναικών και των παιδιών», πρόσθεσε. «Ελπίζω λοιπόν ότι η διεθνής κοινότητα θα δεσμευτεί για την καθολική απαγόρευση αυτής της πρακτικής».

Η Καθολική Εκκλησία είναι αντίθετη με την ιατρικά υποβοηθούμενη τεχνική τεκνοποίησης που συνίσταται στην εμφύτευση ενός εμβρύου στη μήτρα μιας παρένθετης μητέρας, η οποία δίνει το μωρό σε ένα ζευγάρι που το ζητά κατά τη γέννηση. Τον Ιούνιο του 2022, ο Αργεντινός Ιησουίτης είχε ήδη περιγράψει την παρένθετη μητρότητα ως «απάνθρωπη πρακτική».

Τον Νοέμβριο του 2023, το Βατικανό ανέφερε ότι τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών, είτε υιοθετήθηκαν είτε γεννήθηκαν μέσω παρένθετης μητρότητας, θα μπορούσαν να βαφτιστούν. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύουν αυτή την πρακτική. Η χρήση παρένθετων μητέρων είναι μερικές φορές εξουσιοδοτημένη ή ανεκτή, εφόσον δεν καταβάλλονται χρήματα (Βέλγιο, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Βραζιλία, Κολομβία). Η εμπορική παρένθετη μητρότητα, επομένως η επί πληρωμή παρένθετη μητρότητα, επιτρέπεται σε ορισμένες πολιτείες της Αμερικής.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Σύμβουλος του Πάπα ζητά να επιτραπεί ο γάμος των καθολικών ιερέων: «Βόμβα» στα θεμέλια του Βατικανού από τον Αρχιεπίσκοπο που αποκαλύπτει τα σεξουαλικά σκάνδαλα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: