Βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα: Η ταινία “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ (videos)

FILE PHOTO: (L-R) Greek director Yorgos Lanthimos, US actors Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo and Ramy Youssef pose in the press room with their Golden globe awards for the movie ‘Poor Things’ in the press room during the 81st annual Golden Globe Awards ceremony at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California, USA, 07 January 2024. EPA, ALLISON DINNER




Σε μια λαμπερή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο “Beverly Hilton” των Βεβερλί Χιλς, Καλιφόρνια, η ταινία “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ και βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα.

Η Έμμα Στόουν, η οποία υποδύθηκε τον εμβληματικό ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ, απέσπασε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την εξαιρετική της ερμηνεία.

Η Στόουν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της μετά την απονομή της Χρυσής Σφαίρας, εξέφρασε την αιώνια ευγνωμοσύνη της προς τον Γιώργο Λάνθιμο, αναφερόμενη στην ταινία “Poor Things” ως ένα έργο που αναδεικνύει τον διάλογο μεταξύ ατόμου και κόσμου.

Η ταινία “Oppenheimer” του Κρίστοφερ Νόλαν κατέκτησε πέντε Χρυσές Σφαίρες, σάρωντας τις κατηγορίες της καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου, που κέρδισαν οι Κίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αντίστοιχα, καθώς και για την καλύτερη μουσική που συνέθεσε ο Λούντβιχ Γιόρανσον.

Στην ομιλία του μετά την απονομή του βραβείου ο Έλληνας σκηνοθέτης αστειεύτηκε ότι θα ήθελε να περάσει όλο το βράδυ μιλώντας για τον Μπρους Σπρίνγκστιν για τον οποίο είπε ότι «είναι ο ήρωας της ζωής μου» με τον αμερικανό μουσικό που ήταν παρών στην τελετή να τον χαιρετά.

Η ταινία Οπενχάιμερ «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν είναι αυτη που σάρωσε τις Χρυσές Σφαίρες, καθώς κατέκτησε 5 βραβεία και συγκεκριμένα της καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, Α΄ Ανδρικού ρόλου με τον Κίλιαν Μέρφι και Β΄Ανδρικού ρόλου με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και καλύτερης μουσικής την οποία έχει συνθέσει ο Λούντβιχ Γιόρανσον.

Καλυτερο κινηματογραφικό και εισπρακτικό επίτευγμα της χρονιάς αναδείχθηκε η ταινία Μπάρμπι [Barbie], η οποία κέρδισε και το βραβείο για το Καλύτερο Τραγούδι «What Was I Made For?», των Billie Eilish & Finneas.

Τρία βραβεία κατέκτησε η σειρά Beef του Netflix, καλύτερης σειράς-τηλεταινίας, Α’ Γυναικείος ρόλος σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεταινία για την Άλι Γουονγκ και Α’ Ανδρικός σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεταινίας για τον Στίβεν Γέουν.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: