«Ο φτωχούλης του θεού»: Αυτοκίνητα του ΄60, τροχόσπιτο για κάμπινγκ, τριαράκι των 70τμ…: Η περιουσία Πούτιν κατά δήλωσή του- Το Forbes τον κατατάσσει στους πλουσιότερους διεθνώς

Vladimir Putin in May 2005 via wikimedia.gr




Καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέγραψε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία σε ένα επίσημο έγγραφο. Η δήλωση πάντως εμφανίζεται χαμηλότερη σε αξία από ορισμένες εκτιμήσεις.

Οι ρωσικές αρχές επισημοποίησαν τη Δευτέρα τη συμμετοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, όπου αναμένεται να τις κερδίσει με υψηλότατο ποσοστό. Ωστόσο, ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε αυτή την Τρίτη 30 Ιανουαρίου από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) της Ρωσίας και το οποίο δόθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο προκάλεσε έκπληξη

Αυτό το έγγραφο, που μεταδόθηκε από το βελγικό μέσο HLN, αποκαλύπτει τα περιουσιακά στοιχεία του Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδεικνύοντας ότι έχει κερδίσει 67,6 εκατομμύρια ρούβλια (694.421 ευρώ) τα τελευταία έξι χρόνια. Το εισόδημα αυτό προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως ο μισθός του, τραπεζικοί τίτλοι και καταθέσεις, στρατιωτικές και πολιτικές συντάξεις, καθώς και πωλήσεις ακινήτων.

Πολλά διαμερίσματα και αυτοκίνητα

Σχετικά με τα υλικά του περιουσιακά στοιχεία, ο Ρώσος πρόεδρος δηλώνει ότι διαθέτει ένα διαμέρισμα 77 m² και ένα γκαράζ 18 m² στην Αγία Πετρούπολη. Αναφέρει επίσης ένα διαμέρισμα 153,7 m² που ενοικίασε η κυβέρνηση στη Μόσχα και ένα πάρκινγκ 18 m² στην Αγία Πετρούπολη, που του δόθηκε από την κυβέρνηση.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης ότι ο Πούτιν έχει δύο αυτοκίνητα GAZ M-21 που χρονολογούνται από το 1960 και το 1965, ένα τροχόσπιτο για κάμπινγκ από το 1987 και ένα Lada Niva από το 2009. Ο Ρώσος πρόεδρος δηλώνει επίσης καταθέσεις 54,5 εκατομμυρίων ρούβλια (559.663 ευρώ) σε δέκα ρωσικές τράπεζες, καθώς και την κατοχή 230 μετοχών της Τράπεζας της Αγίας Πετρούπολης, αξίας 280,49 ρούβλια (2,88 ευρώ) η καθεμία.

Ωστόσο, η ανάλυση των περιουσιακών στοιχείων, που εμφανίζονται σχετικά μέτρια, εγείρει αμφιβολίες. Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό Forbes, η περιουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν εκτιμάται σε 200 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Το 2022, δημοσιογράφοι από διαφορετικά ξένα μέσα είχαν επίσης ανακαλύψει κρυμμένα στοιχεία της προεδρικής περιουσίας, αναφέροντας 86 εταιρείες και οργανισμούς που συνδέονται με τον ίδιο διακομιστή για τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία περιλάμβαναν πολυτελή ακίνητα, γιοτ, τζετ και τραπεζικούς λογαριασμούς συνολικής αξίας περίπου 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ρώσος διαφωνών Alexei Navalny είχε ήδη ισχυριστεί το 2021 ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε μια σημαντική περιουσία, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός παλατιού 17.000 m² στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, σε ένα κτήμα 39 φορές μεγαλύτερο από αυτό του Μονακό, που εκτιμάται σε σχεδόν 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

«Αναστενάζουν τα γκολπόστ και τα δοκάρια σπάζουν»: Οι φίλοι της ΑEΚ πανηγυρίζουν για τον Λιούμπιτσις, το twitter παραληρεί με την Λάουρα Βίντοβιτς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: