O απαράδεκτος Έλον Μασκ σε κλίμα Ντόναλντ Τραμπ κι ακόμη παραπέρα: «Σύντομα οι μετανάστες θα έρθουν και στα σπίτια σας», ισχυρίζεται… [video]

FILE PHOTO: Tesla CEO Elon Musk leaves the Phillip Burton Federal Building and US Courthouse for the fourth day of the trial of Tesla shareholders lawsuit against Musk in San Francisco, California, USA, 24 January 2023. EPA, GEORGE NIKITIN




Σε μια ακόμη αμφιλεγόμενη ανάρτηση στο… προσωπικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε ο Έλον Μασκ, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Maura Healey να φιλοξενήσει μετανάστες σε σχολείο, προκειμένου να τους προφυλάξει από την κακοκαιρία.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δημοσίευσε ένα μήνυμα την Τρίτη το βράδυ στο οποίο υπογραμμίζει παλιότερη έκκληση του υπολοχαγού Kim Driscoll τον Αύγουστο σε όσους έχουν ένα επιπλέον δωμάτιο στο σπίτι τους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν μια οικογένεια αστέγων καθώς τα κρατικά καταφύγια άρχισαν να συνωστίζονται εν μέσω εισροής μεταναστών και συντριπτικού κόστους στέγασης στη Μασαχουσέτη.

«Έχουν ξεμείνει από δωμάτια ξενοδοχείων, διώχνουν παιδιά από το σχολείο για παράνομη στέγαση και τώρα θέλουν και τα σπίτια σας», είπε ο Μασκ σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συγκέντρωσε περισσότερες από 24 εκατομμύρια εντυπώσεις από το πρωί της Τετάρτης.

Αν και η διοίκηση της Μασαχουσέτης έχει ξεκαθαρίσει ότι οι μαθητές δεν απομακρύνθηκαν από το σχολείο για να δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι στέγασης ούτε οι μετανάστες που ζουν σε κρατικά καταφύγια θεωρούνται παράνομοι καθώς τους έχει επιτραπεί νόμιμα να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η απόφαση έχει ξεσηκώσει αρκετές αντιδράσεις.

Οι μαθητές δεν θα πάνε στο κτήριο, αλλά ενημερώθηκαν ότι τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά, όπως έγινε κατά την περίοδο της πανδημίας.

Πολλοί ακόλουθοι του Έλον Μασκ έσπευσαν να στηρίξουν τις θέσεις του και να αναρωτηθούν πώς η χώρα έφτασε μέχρι εκεί.

«Αυτά τα κραυγαλέα ψέματα έχουν σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή και να διχάσουν τους ανθρώπους, και αυτό δεν είναι αυτό που πρεσβεύουμε στη Μασαχουσέτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πολιτείας στην Boston Herald.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναρτήσεις του Έλον Μασκ υποδαυλίζουν τα πάθη, καθώς ενώ τον περασμένο Νοέμβριο ενέκρινε αντισημιτική ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο ιδιοκτησίας του, η οποία έκανε επίθεση σε μέλη της εβραϊκής κοινότητας για ώθηση «διαλεκτικού μίσους» εναντίον των λευκών.

Με πληροφορίες από Boston Herald 

Ο… Αγιος Στάλιν εξοργίζει τη Γεωργία: Φιλορώσοι νοσταλγοί του δικτάτορα τον έκαναν εικόνισμα μέσα στον καθεδρικό ναό Τιφλίδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: