Νικητής μεν, μέχρι στιγμής, ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά η διαφορά από την Νίκι Χέιλι δεν είναι μεγάλη: 51,1% – 48% με καταμετρημένο το 5% των ψήφων των Ρεπουμπλικάνων στο Νιου Χάμσιρ, λέει η Edison Research

epa11099838 Supporters of Republican presidential candidate Nikki Haley gather at the Grappone Conference Center on Primary Election Day in Concord, New Hampshire, USA, 23 January 2024. EPA, CJ GUNTHER




Αμφίρροπη έμοιαζε αρχικά η μάχη στην πολιτεία Νιου Χάμσιρ, στη δεύτερη εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψήφιου ή της υποψήφιας των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία Edison Research ανέφερε πως με το 5% του εκτιμώμενου αριθμού ψήφων οπαδών της παράταξης καταμετρημένο, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξασφαλίζει 51,1% των ψήφων και η Νίκι Χέιλι, πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας και πρώην πρεσβεύτρια της χώρας στον ΟΗΕ, 48%.

Νωρίτερα, με το 1% των εκτιμώμενων ψήφων καταμετρημένο, η κυρία Χέιλι προηγείτο με το 57,3%, ενώ ο κ. Τραμπ εξασφάλιζε το 42,3%, κατά την ίδια πηγή.

Μολαταύτα, το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press προέβλεψε πως θα είναι ο κ. Τραμπ αυτός που θα αναδειχθεί νικητής της αναμέτρησης, καταφέρνοντας πλήγμα στην μοναδική πλέον εσωκομματική αντίπαλό του, που ήλπιζε να δώσει ορμή στην εκστρατεία της επικρατώντας σε αυτή την πολιτεία.

Στην άλλη πλευρά, όπως αναμενόταν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξασφαλίζει τις ψήφους των Δημοκρατικών που χρειαζόταν στην εσωκομματική ψηφοφορία στην πολιτεία, που διεξήχθη παρότι δεν αναγνωριζόταν από την εθνική οργάνωση της παράταξης, εξαιτίας διαφωνίας για το χρονοδιάγραμμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσιγκτον, United States

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: