Νέος Κόσμος: Ψάχνουν στα κινητά του «Ζαμπόν» εχθρούς και παρακλάδια της μαφίας* Κλεμμένο από το Μιλάνο το όχημα της εκτέλεσης

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του OPEN via Glomex




Κλεμμένο από το εξωτερικό και συγκεκριμένα το Μιλάνο ήταν το όχημα των δραστών που εξετέλεσαν τον 44χρονο έξω από βενζινάδικο στον Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, το όχημα είχε κλαπεί προ μηνών από την ιταλική πόλη.

Ως γνωστόν, προκειμένου να κρύψουν τα ίχνη τους, οι δράστες έκαψαν το όχημα αυτό και το εγκατέλειψαν στο Δαφνί.

Οι Αρχές έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» δύο καταλόγους «φωτιά» από τηλέφωνα που φέρεται να είχε το θύμα στα δύο κινητά του τηλέφωνα, που έφερε μαζί του στο αυτοκίνητο.

Τα τηλέφωνα έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να ανοίξουν και να εντοπιστούν μηνύματα, κλήσεις, ακόμη και διαγεγραμμένα βίντεο.

Οι Αρχές ασφαλείας γνωρίζουν ότι ο 44χρονος που για χρόνια πρωταγωνιστούσε στη Greek Mafia δεν θα είχε κρατήσει μηνύματα, τα οποία μπορεί να αποκάλυπταν οτιδήποτε για τις παράνομες δραστηριότητές του. Όμως γνωρίζουν ότι σε αυτά τα κινητά θα βρουν ονόματα προσώπων, τα οποία θα τους βοηθήσουν να προχωρήσουν την έρευνα.

Σχεδιάζεται μάλιστα αυτά τα πρόσωπα να κληθούν ένα – ένα ώστε να αρχίσει να διερτευνάται ποιος είναι πιθανά ο «εχθρός» του 44χρονου που πλήρωσε το «συμβόλαιο θανάτου» με θύμα τον «Ζαμπόν» όπως ήταν το προσωνύμιο στον χώρο της νύχτας του 44χρονου.

Στα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ένας από τους δύο εκτελεστές έχει αποτυπωθεί εν δράσει δράση στην κάμερα.




Μάλιστα, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου μεταφέρθηκε το αυτοκίνητο του 44χρονου, έχει ζητηθεί να γίνει έλεγχος με προσοχή στην πόρτα του οδηγού, που όπως φαίνεται στο βίντεο, ο εκτελεστής την ανοίγει για να δώσει την χαριστική βολή, με πιστόλι και όχι καλάσνικοφ στο θύμα του.

Στο βίντεο, ωστόσο, ο εκτελεστής φαίνεται να φορά χειρουργικά γάντια, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα να έχει αφεθείκάποιο αποτύπωμα.

Σε επίπεδο εκτιμήσεων, οι αξιωματικοί γνωρίζουν από που προήλθαν εντολή και συμβόλαιο θανάτου και θεωρούν ότι το αυτοκίνητο που είχε βρεθεί πριν μερικούς μήνες κάπου 300 μέτρα από το βενζινάδικο του 44χρονου γεμάτο όπλα, μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Στο αυτοκίνητο εκείνο είχαν βρεθεί καλάσνικοφ και πιστόλι καθώς επίσης και μπιτόνι με βενζίνη, που σημαίνει ότι κάποιοι ετοίμαζαν δολοφονική επίθεση.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, CNN

Το δρομολόγιο διαφυγής των εκτελεστών στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ: Προσπάθεια να εντοπιστεί το άτομο που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: