Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης: Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας-Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις [video]

File Photo Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) μιλάει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Αύριο θα ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες για το θέμα της ακρίβειας τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες πολίτες, oι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Σύντομα μάλιστα και αύριο θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε με τον υπουργό Ανάπτυξης νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι μια καινούρια αφετηρία για την κυβέρνηση, όμως οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι. Σημαντικές μεταρρυθμίσεις με πρώτο σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα» είπε ακόμα.




Ακόμα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση για την επιστολική ψήφο: « Θυμίζω άλλωστε ότι αύριο, αν δεν κάνω λάθος, ολοκληρώνεται η διαβούλευση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο, το οποίο θα κατατεθεί στη συνέχεια στη Βουλή για άμεση ψήφιση. Σε λίγες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης. Αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, παράλληλα με τη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων. Και βέβαια την καλύτερη ζωή των πολιτών υπηρετούν και τα θέματα της σημερινής ατζέντας του Υπουργικού Συμβουλίου».

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» για σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια σε όλη την επικράτεια που έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 400 εκ. ευρώ. Είπε μεταξύ άλλων ότι «Είναι μια εκκρεμότητα που απασχολεί εκατομμύρια πολίτες. Δυστυχώς διαρκεί έναν ολόκληρο αιώνα[…] Αυτό κάτι λέει για το πώς έχουμε καθυστερήσει να οργανώσουμε τις χρήσεις γης σε όλη την επικράτεια. Τώρα όμως, με μια σημαντική χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόβλημα αυτό επιτέλους διεκδικεί τη λύση του. Κι έτσι δρομολογείται πια η σύνταξη ειδικών και τοπικών πολεοδομικών σχεδίων σε όλη την επικράτεια. Αυτά θα καθορίζουν πλέον οριστικά τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης εντός αλλά και εκτός σχεδίου και φυσικά τις προστατευόμενες ζώνες κάθε περιοχής. Θα οριοθετηθούν επίσης οι οικισμοί με συντελεστή δόμησης σε οκτακόσιες δημοτικές ενότητες. Και βέβαια κάτι πολύ σημαντικό με τα συγκεκριμένα σχέδια ανοίγει η διαδικασία ώστε να λυθεί πια και το χρόνιο πρόβλημα του χαρακτηρισμού των δημοτικών δρόμων».

Ακόμα μίλησε για τις νέες πρωτοβουλίες για την αυθαίρετη δόμηση με μεγάλη καινοτομία ότι «θα μπορούμε με την τεχνολογία να εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο οτιδήποτε αυθαίρετο χτίζεται στην ελληνική επικράτεια».

Επίσης, αναφέρθηκε σε μέτρα που θα υπάρξουν για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής αλλά και την αναδιάταξη των σιδηροδρόμων.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Σταθερά αναιμικά ποσοστά για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση: Πώς αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: