Σταθερά αναιμικά ποσοστά για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση: Πώς αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του Alpha




Σε σταθερά χαμηλά ποσοστά παραμένουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που φαίνονται αμφότερα να μην μπορούν να εισπράξουν τμήμα της όποιας κυβερνητικής φθοράς της ΝΔ που εξακουλουθεί να διατηρεί προβάδισμα της τάξεως των 18,1 ποσοστιαίων μονάδων, στην πρώτη δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές 2024.

Στη δημοσκόπηση της Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,3% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή με των έγκυρων, για τις ευρωεκλογές 2024.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση, με 11,8%.

Η άποψη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Το 49% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δηλώνουν ότι διαφωνούν με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το 35% απαντούν ότι συμφωνούν με αυτή την κίνηση.

Στο ίδιο ερώτημα ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 58% δηλώνουν ότι διαφωνούν και το 28% ότι συμφωνούν με την κατάθεση νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.




Τι φοβούνται οι πολίτες για το 2024

Η ίδια δημοσκόπηση κατέγραψε κλίμα απαισιοδοξίας, καθώς το 36% εκτιμά ότι το 2024 θα είναι χειρότερο από το 2023 για την Ελλάδα. Το 20% απαντά πως θα είναι το ίδια κακή χρονιά, ενώ το 27% πιστεύει ότι θα είναι καλύτερη και το 10% το ίδια καλή.

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, το 39% πιστεύουν πως το 2024 θα είναι χειρότερο από την περσινή χρονιά. Το 21% απαντούν ότι το 2024 θα είναι το ίδιο κακό. Στον αντίποδα, το 19% εκτιμούν ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη και το 16% το ίδιο καλή.

Όσον αφορά το τι φοβούνται περισσότερο για το 2024, το 42% απαντούν «να μην μπορώ να τα βγάλω πέρα», το 24% «πρόβλημα υγείας» και το 16% φοβάται μήπως πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

 

Την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η πρώην υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: