Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές, επέστρεψε στην Αθήνα και αποθεώθηκε η εθνική γυναικών πόλο [video]

epa11074785 The bronze medalist Greek water polo team celebrate on the podium of the LEN Women’s European Water Polo Championships in Eindhoven, Netherlands, 13 January 2024. EPA, Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT




Επέστρεψε το απόγευμα στην Αθήνα από το Αϊντχόφεν η αποστολή της εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών, έχοντας στις αποσκευές της το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά κυρίως την πρόκριση στο Παρίσι και την επιστροφή σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια.

Όπως είπε και η Ελενα Ξενάκη, «καταφέραμε και μιλάμε λιγότερο για το μετάλλιο, που από μόνο του συνιστά μία επιτυχία».




Την αποστολή υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο έφορος κολύβησης και εκπρόσωπος της ΚΟΕ στην ΕΟΕ, Νίκος Ξυλούρης, και τα μέλη του Δ.Σ., Ηλίας Ξιάρχος και Τζώνη Καλημέρης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε: «Υποδεχόμαστε τα κορίτσια που μας έκαναν περήφανους, μας έκαναν να δακρύσουμε, μας έδειξαν πόσο ψηλά είναι η ελληνική υδατοσφαίριση, με πολλές δυνατότητες. Και μπορεί να πάει ακόμα ψηλότερα.

Η Αλεξία Καμμένου και οι διεθνείς μας κατάφεραν έναν άθλο, να προκριθούμε στο Παρίσι και να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Πολιτεία ήταν, είναι και θα παραμείνει δίπλα, η ομάδα θα έχει ό,τι χρειαστεί. Θα κάνουμε τα πάντα για αυτή τη ομάδα γιατί το αξίζει. Θα δώσουμε τα πάντα για αυτή την ομάδα που μας έκανε περήφανους. Αυτές είναι οι αξίες του αθλητισμού».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, επισήμανε: «Ένα όνειρο των τελευταίων γενεών της ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρισης γίνεται πραγματικότητα.

Είχε να δηλώσει παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2008, και τώρα που έφυγε το άγχος -γιατί υπήρχε μεγάλο άγχος- η ομάδα δεν έχει “ταβάνι”. Στο Παγκόσμιο που ακολουθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και οι δυο εθνικές μας ομάδες, ανδρών και γυναικών, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να περιμένουμε πολύ σημαντικά πράγματα».

Ο Νίκος Ξυλούρης επιφύλαξε και μία έκπληξη στα κορίτσια και σε όλη την αποστολή, καθώς τους χάρισε το pin των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: