Με τιμητικό Όσκαρ βραβεύτηκε ο μετρ της χολιγουντιανής κωμωδίας Μελ Μπρουκς για την προσφορά του στον κινηματογράφο [βίντεο]  

Ο Μελ Μπρουκς μιλά μετά την απονομή του τιμητικού βραβείου Όσκαρ. Photo via YouTube




Στα 97 του χρόνια, ο αμερικανός σκηνοθέτης Μελ Μπρουκς βραβεύθηκε σήμερα με τιμητικό Οσκαρ για το σύνολο του έργου του, περισσότερο από μισό αιώνα αφού κέρδισε το μοναδικό του Οσκαρ για την ταινία «Αυτοί οι τρελοί τρελοί παραγωγοί» (The producers) στην οποία γελοιοποιούσε τον Χίτλερ.

Κατά την διάρκεια τελετής, ο Μελ Μπρουκς αστειεύτηκε λέγοντας ότι έχει τύψεις για την τύχη του πρώτου του Οσκαρ Καλύτερου Σεναρίου.

«Μου λείπει πολύ. Ποτέ δεν έπρεπε να το έχω πουλήσει. Αυτό εδώ δεν θα το πουλήσω. Το ορκίζομαι στον Θεό», είπε.

Μετρ της χολιγουντιανής κωμωδίας, ο Μελ Μπρουκς είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους του σινεμά που έχουν κερδίσει τα μεγαλύτερα βραβεία του αμερικανικού κόσμου της ψυχαγωγίας.

Το τιμητικό Οσκαρ του απονεμήθηκε κατά την διάρκεια των Governors Awards, που οργανώνονται από την Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου και τιμούν κάθε χρόνο τέσσερις βετεράνους του σινεμά, ανάμεσά τους και πολλούς που δεν έχουν τιμηθεί με κανονικό Οσκαρ.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λος Άντζελες, ΗΠΑ

«Οι ταινίες μου είναι όλες προβληματικά παιδιά»: Ο Γιώργος Λάνθιμος μιλά στον Guardian για το Poor Things, την «ντροπή» και την Εμα Στόουν

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: