Λύθηκε το «μυστήριο» με την προ ημερών νοσηλεία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ: Υποβλήθηκε σε εγχείρηση για καρκίνο του προστάτη

FILE PHOTO: U.S. Defense Secretary Lloyd Austin. EPA, YONHAP, POOL SOUTH KOREA OUT




Τον λόγο της πρόσφατης νοσηλείας του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν σε νοσοκομείο, αποκάλυψαν σήμερα οι γιατροί, μετά από αρκετές ημέρες φημολογίας κατά την οποία τα αμερικανικά ΜΜΕ υπογράμμιζαν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν γνώριζε για την αιτίας της εισαγωγής του υπουργού του.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν υπέστη λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος μετά από χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία καρκίνου του προστάτη, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι γιατροί.

Στην ανακοίνωσή τους, οι γιατροί τόνισαν ότι ο καρκίνος εντοπίστηκε νωρίς και ότι η πρόγνωση του κ. Όστιν είναι εξαιρετική.

Ο 70χρονος Όστιν αντιμετώπισε επικρίσεις όταν προέκυψε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου του αλλά και ο Λευκός Οίκος ενημερώθηκαν για την εισαγωγή στο νοσοκομείο μόνο τρεις ημέρες αργότερα.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Τζέικ Σάλιβαν ενημέρωσε τελικά τον Μπάιντεν αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, αμέσως αφότου και ο ίδιος ο Σάλιβαν έμαθε ότι ο Όστιν είχε νοσηλευτεί.

Ο Όστιν εισήχθη στο νοσοκομείο την Πρωτοχρονιά ενώ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τη νοσηλεία την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου.

Ο Όστιν εξέδωσε την πρώτη του δήλωση το Σάββατο, πέντε ημέρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι θα μπορούσε να είχε κάνει «καλύτερη δουλειά» όσον αφορά την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Απέφυγε ωστόο να δώσει λεπτομέρειες για την κατάστασή του αλλά και για την αιτία της εισαγωγής του.

Δεν παρέλειψε όμως να ευχαριστήσει το «καταπληκτικό» προσωπικό του Εθνικού Στρατιωτικού Ιατρικού Κέντρου Walter Reed για τη φροντίδα που έλαβε και είπε ότι «είναι σε καλή κατάσταση» και ανυπομονεί να επιστρέψει στο Πεντάγωνο.

Με πληροφορίες από BBC

 

Εξαλλος Τραμπ ενώπιον του Εφετείου: Απειλεί τον Μπάιντεν, προειδοποιεί με χάος και ζητεί «πλήρη ασυλία» ως πρώην πρόεδρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: