League Cup Αγγλίας: Με «εξάρα» η Τσέλσι στον τελικό μετά από δύο χρόνια, περιμένει στο Γουέμπλεϊ τον νικητή του Φούλαμ-Λίβερπουλ [videos]

FILE PHOTO: Η Τσέλσι αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στις μεταγραφές κατά τη χειμερινή περίοδο. EPA, Vince Mignott EDITORIAL USE ONLY




Η Τσέλσι δεν είχε καμία απολύτως διάθεση για… αστεία στον δεύτερο ημιτελικό του League Cup Αγγλίας απέναντι στην Μίντλεσμπρο.

Μπήκε πολύ σοβαρά απέναντι στην «Μπόρο» και πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του ματς είχε πετύχει ήδη την ανατροπή της ήττας της με 1-0 στον πρώτο αγώνα, φτάνοντας εντέλει σε ένα θριαμβευτικό 6-1, που την οδήγησε στον τελικό της 25ης Φεβρουαρίου στο «Wembley».

Οι «μπλε» προκρίθηκαν για 10η φορά στην Ιστορία τους στον τελικό του League Cup -και πρώτη μετά το 2022, όταν και ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Λίβερπουλ- και φιλοδοξεί να φτάσει στο 6ο τρόπαιό της στη διοργάνωση και πρώτο μετά το 2015, όταν είχε νικήσει με 2-0 την Τότεναμ.




Στη ρεβάνς του «Stamford Bridge», οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν στο 15′ με το αυτογκόλ του Χάουσον (από προσπάθεια του Στέρλινγκ, για να ακολουθήσει το γκολ του Φερνάντες στο 29′.

Πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο, η Τσέλσι έφτασε σε άλλα δύο γκολ με τους Ντισασί (36′) και Πάλμερ (42′), τελειώνοντας την πρόκριση.

Ο Πάλμερ στο 77′ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του κι ο Μαντουέκε στο 81′ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «μπλε», με την Μίντλεσμπρο να σημειώνει το γκολ της τιμής στο 88′ με τον Ρότζερς.




Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς για την ημιτελική φάση στο League Cup Αγγλίας (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων) έχουν ως εξής:

Τσέλσι-Μίντλεσμπρο 6-1 (0-1)

Φούλαμ-Λίβερπουλ 24/01 (1-2)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Απόφαση – σοκ στο Μιλγουόκι: Aπολύθηκε ο προπονητής Έιντριαν Γκρίφιν, φαβορί για τον πάγκο ο Ντοκ Ρίβερς [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: