Kουφάρι-φάντασμα ναυαγισμένου πλοίου του 19ου αιώνα εκβράστηκε στις ακτές του Καναδά: Μυστήριο η ταυτότητά του, προσπαθούν να συντηρήσουν τα “λείψανα” [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του BBC




Ένα μυστηριώδες ναυάγιο εμφανίστηκε ξαφνικά σε αμμώδη παραλία του Cape Ray στο ΝιουΦάουντλαντ του Καναδά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η αιτία για την αιφνιδια εμφάνισή του πιστεύεται ότι είναι ο τυφώνας Fiona, που έστειλε τα απομεινάρια του βυθισμένου σκάφους προς την παραλία.

Οσον αφορά στο ίδιο το σκάφος, πιστεύεται ότι αυτό ναυπηγήθηκε τον 19ο αιώνα.

Επιστήμονες και αξιωματούχοι της περιοχής εργάζονται επί τόπου για να να συντηρήσουν τα «λείψανα» ώστε αργότερα να ξεκινήσουν την έρευνα για τη διακρίβωση της ταυτότητάς του.

«Είναι καταπληκτικό, δεν υπάρχει άλλη λέξη για αυτό», είπε ο Gordon Blackmore, ένας ψαράς 21 ετών, στο καναδικό δίκτυο CBC. «Απλώς είμαι περίεργος αν μπορούν να ονομάσουν το πλοίο, πόσο χρονών είναι και αν χάθηκαν ψυχές πάνω του».

Το σκάφος πιστεύεται ότι χρονολογείται στον 19ο αιώνα λόγω της χρήσης ξύλινων πείρων σε όλη τη δομή. Το μήκος του υποδηλώνει επίσης ότι μπορεί να ήταν μεγαλύτερο από ένα σκαρί, ωστόσο δεν είναι γνωστά πολλά άλλα για την προέλευσή του.

Με πληροφορίες από BBC

Κλωτσιές και γροθιές ανάμεσα σε βουλευτές: Σε ρινγκ μετατράπηκε το Κοινοβούλιο στις Μαλδίβες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: