«Καπνίζω αποτσίγαρα που βρίσκω στον δρόμο»: Ο Γιώργος Λαμπάτος, το γελαστό παιδί της τηλεόρασης, ζει με 220 ευρώ τον μήνα σε ένα υπόγειο 15 τ.μ.

Ο ηθοποιός Γιώργος Λαμπάτος σε παλαιότερη συνέντευξή του. Photo screen shot via youtube, Open




«Πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να αυτοκτονήσω… Ξέρεις τι είναι να καπνίζω ακόμα και αποτσίγαρα που βρίσκω στον δρόμο; Να μην έχω πολλές φορές ένα κομμάτι ψωμί; Μου είχαν κόψει το ρεύμα για ενάμιση χρόνο! Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, από αξιοπρέπεια».

Τα παραπάνω εξομολογήθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Λαμπάτος σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα αποκαλύπτοντας τις δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει τo τελευταίo διάστημα και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο ηθοποιός τα περασμένα χρόνια έπαιζε σε πολλά σίριαλ όπως «Το συνεργείο», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «13ο κιβώτιο» και «Χάι Ροκ», που τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Η επόμενη επιτυχία του ήρθε το 1994 με το «Λαβ σόρρυ» και ακολούθησαν οι (μεμονωμένες) συμμετοχές του στα σίριαλ «Τζιν και Τσέρρυ», «Κωνσταντίνου και Ελένης», ενώ το 2004 είχε εμφανιστεί στην κωμωδία «Μη μασάς το παραμύθι», καθώς και στο «Κόκκινο δωμάτιο».

«Έπαιρνα την κιθάρα μου και με ένα κεράκι στο δωμάτιο τραγουδούσα παρέα με το σκυλάκι μου. Τι να πρωτοπληρώσεις με τα 220 ευρώ που παίρνω ως επίδομα; Τώρα είναι πάλι έτοιμοι να μου κόψουν ξανά το ρεύμα», εξομολογείται ο ηθοποιός που μένει σε ένα υπόγειο των 15 τετραγωνικών μέτρων.

«Δουλειά ζητάω. Οχι ελεημοσύνη. Οταν δεν έχεις δουλειά, είσαι σαν ζωντανός νεκρός. Ζόμπι. Εναν χρόνο ταλαιπωρούμαι με το ισχίο και σε λίγες μέρες θα μπω στο χειρουργείο» λέει ο Γιώργος Λαμπάτος στην Espresso συμπληρώνοντας:

«Τώρα πια επιβιώνω με το ΚΕΑ των 150 ευρώ τον μήνα συν το επίδομα ενοικίου που είναι 70 ευρώ. Πέθαναν και οι γονείς μου και δυστυχώς τα πράγματα για μένα είναι πολύ πολύ δύσκολα. Καμιά φορά με παίρνουν και σε παιδικές παραστάσεις, επειδή τραγουδάω κιόλας, ενώ έχω γράψει αρκετά παιδικά έργα».

Στην ερώτηση αν έχει ενδιαφερθεί κάποιο από τα σωματεία των ηθοποιών για την περίπτωσή του απαντά:

«Δεν έχω χτυπήσει καμία πόρτα. Ντρέπομαι και δεν αισθάνομαι καλά να μιλήσω για όλα όσα βιώνω. Το επόμενο όμως βήμα είναι είτε να ζητήσω βοήθεια από το Σπίτι του Ηθοποιού είτε να μείνω στον δρόμο. Η οικονομική ανέχεια με έχει φτάσει πριν από λίγους μήνες να μην έχω ρεύμα για ενάμιση χρόνο στο σπίτι. Και τότε δεν είπα απολύτως τίποτα σε κανέναν.

»Γιατί, όπως κατάλαβα, η αξιοπρέπεια σήμερα μετριέται με το χρήμα. Και δυστυχώς έφτασα στο σημείο να χάσω την αξιοπρέπειά μου και να πέσω πολύ χαμηλά. Πέρασε από το μυαλό μου να δώσω τέλος στη ζωή μου, γιατί βλέπω την αδικία και βρίσκω συνεχώς μπροστά μου τοίχο.

»Σκεφτείτε ούτε στον Σπύρο Μπιμπίλα, που τον έχω σαν αδερφό μου, δεν είπα τίποτα αυτά τα χρόνια».

Στην ερώτηση πώς μπορεί ένας άνθρωπος να ζήσει με 220 ευρώ τον μήνα έχοντας να πληρώσει ενοίκιο, ρεύμα και φαγητό ξεσπάει:

«Ειλικρινά αυτό που με κρατάει στη ζωή είναι η κιθάρα μου και που γράφω μουσική. Αλλιώς θα είχα φουντάρει. Εχω φτάσει σε σημείο να μην έχω ένα τσιγάρο να καπνίσω και να καπνίζω αποτσίγαρα από τον δρόμο. Πλέον έχω έτοιμα τα φαναράκια με τα κεριά, γιατί σύντομα βλέπω να μου το ξανακόβουν το ρεύμα. Το πιο τραγικό για μένα είναι ότι δεν με έχει πάρει ούτε ένας άνθρωπος να μου προτείνει μια δουλειά. Πόσο ακόμα να αντέξω;».

Προχώρησα σε άρνηση είπα αποκλείεται …και μετά έμαθα ότι δεν υπάρχει αποκλείεται στη ζωή: Η Χριστίνα Βίδου για την απώλεια του συντρόφου της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: